Brunsonın ABDli avukatı: Büyük bir zafer

Brunsonın ABDli avukatı: Büyük bir zafer
13.10.2018 - 06:26
715

 Elektronik kelepçesi çıkarılan ve yurt dışı yasağı kaldırılarak serbest bırakılan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın, ülkesine dönmek üzere İzmir Havalimanında hazır bekletilen uçağa bindiği belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan Brunson ailesinin avukatlarından Jay Sekulow, Brunson’ın uçağa bindiğini ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından ABD’ye döneceğini açıkladı.

TRUMP'A TEŞEKKÜR

Sekulow; ABD Başkanı Donald Trump’a, Kongre üyelerine ve Pastör Brunson’ın serbest bırakılması için Türkiye’ye baskı yapmayı sürdüren liderlere minnettar olduklarını söyledi.

Sekulow son gelişmeleri, “Pastör Brunson ve ailesi için büyük bir zafer” olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE'DEKİ AVUKATI MAHKEME SONRASINDA BASINA KONUŞTU

Brunson’un serbest bırakılması kararının verilerek yurt dışı yasağının kaldırılmasının ardından Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, mahkeme kapısında basına açıklama yaptı. Halavurt, "Ceza alması üzücü, ama özgürlüğüne kavuşması bakımından olumlu bir karar" dedi.

Brunson’un mehkemeden hemen sonra evine gönderileceğini belirten Halavurt, "Kendisi yurt dışına mı çıkacak" sorusuna ise "Düşünüyor, çıkacak, evet" yanıtını verdi.

Brunson'ın savcının verdiği mütalaayla üzüldüğünü ancak kararın açıklanmasıyla sevindiğini dile getiren Halavurt, şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim yurtdışına çıkacak, adli kontrol hükümlerini kaldırmaya yönelik bir iki işlem var, çok uzun sürmez, UYAP'tan yürüyor işlemler. Evde kelepçelerin sökülmesi de yarım saat, bir saat sürer. Gidene kadar evinde olur. Bugün tanık ifadelerini dinleyince 'dağ fare doğurdu' gibi bir şey oldu. Müvekkilimin bu kadar mağdur edilmesine Türkiye'nin bu kadar mağdur olmasına ilişkilerin bu kadar gerilmesine hiç gerek yoktu. Verilen hükmü de kabul etmiyoruz temyiz edeceğiz itiraz haklarımızı kullanacağız. Keşke bunların hiçbirisi yaşanmadan tutuksuz bir şekilde yargılanabilseydi böyle bir krize dönüşmeseydi. Biraz süratli oldu biz yine de hazırlığımızı yapmıştık olabileceğini tahmin ediyorduk ama bugün için beklemiyordum işin doğrusu. Brunson durumu anlamaya çalışıyor Türk hukukunu bilmediği için ona özgür olduğunu söyleyince o zaman anladı sevindi, duygulandı. Gider diye düşünüyorum artık burada güvenlik sorunu da oluştu onun için. Kendi takdiri bunu ona sormak belki daha iyi olur. Eve gittiler. Çiğli'ye gitmeyecek. Evinde bekleyecek uçak falan ayarlanırsa yurtdışına gider herhalde. Saygın bir din adamı olarak 2 yıl neredeyse özgürlüğünden mahrum kaldı. Aile düzeni sosyal düzeni bozuldu. Türkiye'yi seven bir insan Türkiye'de kalmak isteyen bir insandı şu an için gitmek zorunda. Bu onu belli ölçüde üzüyor.'' (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums