Temelli: Kimse geri adım atmamızı beklemesin

Temelli: Kimse geri adım atmamızı beklemesin
12.10.2018 - 08:27
699

 HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iki gün önce yapılan polis baskınıyla kapısı kırılarak arama yapılan ve birçok Eş Başkanlık Divan üyesinin de gözaltına alındığı Diyarbakır'daki Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Yeni Yaşam Gazetesi irtibat bürosu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi ve TUAY-DER temsilcilerini ziyaret etti.

HDP’li milletvekillerinin de eşlik ettiği Temelli, ilk önce DTK’yi ziyaret etti. DTK Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk, Temelli ve beraberindekilerini kapıda karşıladı. 

Öztürk’e geçmiş olsun dileklerinde bulunan Temelli,  AKP’nin politikalarına karşı koyan her kesimin saldırıya maruz kaldığını belirtti. Temelli, “Bu iktidarın uzun süredir yürütmüş olduğu politikalar var. Kim barıştan yana tavır koymuşsa, kim savaşa hayır demişse demokratik bir toplumu yaratmak için kim mücadele ediyorsa ortak vatanda bir demokratik cumhuriyet için kim elini taşın altına koyarsa, bu iktidar buna karşı bir saldırı başlatıyor. Düşmanlaştırıcı politikaları hayata geçiriyor. Başta Erdoğan olmak üzere bu iktidarın bütün kurumları topyekûn bu saldırıları gerçekleştiriyor” dedi.

‘SAVAŞLA AYAKTA DURUYOR’

Gözaltına alınanların Türkiye’de uzun süredir demokratik siyaset içerisinde olan kişilerin olduğunu kaydeden Temelli, “Bu seçim çalışmalarına bizzat katılmış, güç vermiş arkadaşlarımızdır. Mücadeleyi sadece bir partinin başarısı için değil bu mücadeleyi tüm Türkiye halkları ve toplumu için veren arkadaşlarımızdır. Türkiye demokratikleşsin diye bu sorumluluğu sırtlamış arkadaşlardır. Ve bu iktidar, kim bu mücadeleyi veriyorsa ona düşmanıdır. Bu iktidar demokrasiye tahammül edemiyor. Bu iktidarın beslendiği yegane kanal savaştır ve şiddettir. Savaşla ayakta duruyor” diye konuştu.

‘BARIŞ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ’

AKP’yi kastederek, “Tüm Ortadoğu coğrafyasını savaşa sürükleyen bir akıldır” diyen Temelli, “Bu akıldan dolayı Türkiye halkları bu acıları yaşamaktadır. Hala çıkıp savaş tamtamlığı yapmaktadır. Kim ki bu savaşa karşı çıkıyorsa onları suçlayıp gözaltına almalar, yargılamalar ve tabi ki büyük bir tecride mahkum ediyor. Bugün İmralı tecridinden başlayarak, tüm Türkiye’yi sarmalamış bir tecridi coğrafyasını yaşıyorsak, bunun müsebbibi bu savaş aklıdır. Demokrasi, barış mücadelesine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN’

Yapılacak yerel seçimlere de dikkat çeken Temelli, şunları vurguladı: “Önümüzde yerel seçimler var. Bunu da güçlü bir şekilde karşılayacağız. Bu yerel seçimlerde de yine mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gözaltı ve saldırılar karşısında kimse geri adım atmamızı beklemesin. Bu kararlılığımızı yine ortaya koyacağız. DTK, bu ülkenin demokratikleşmesi için en güçlü zeminlerden biridir. Bu yapıyı suçlayıcı bir dil ve saldırılar aslında demokrasiye, halkların bir arada yaşamasına bir saldırıdır. Bu saldırılara karşı yan yana dayanışma içerisinde mücadelemizi yükselteceğiz. Tüm gözaltındaki arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunun dışında bu zihniyetin tutsak ettiği tüm arkadaşlarımızı özgür kalmasını istiyoruz. Onlar özgür kalıncaya kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.”

‘ADALET ADINA BİR ŞEY YOK’

Daha sonra Temelli ve beraberindekiler DBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Burada kısa bir açıklamada bulunan Temelli, uzun bir süredir hukukun trajikomik bir hale geldiğini dile getirerek, “Hukuk adına bir şey yok. Adalet adına bir şey yok. İktidarın 24 Haziran’da gördüğümüz bu yaklaşımı çok açık ortadır. Bunu kabul etmiyoruz ve kınıyoruz” dedi.

‘BU AKIL VE VİCDAN TUTULMASIDIR’

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in seçilmiş olmasına rağmen tutuklu olduğunu belirten Temelli, “Kendi yasalarına rağmen tutukludur. Ama bu operasyon çerçevesinde evine baskın yapılıyor. Bunu normal akılla izah edilebilecek herhangi bir yanı yoktur. Bu akıl, vicdan tutulmasıdır” şeklinde konuştu.

'TECRİDİ PARÇALAYACAKTIR’

DBP MYK üyesi Mehmet Şirin Tunç ise “Türkiye halkları güçlü bir birlikteliği sağlasa, faşizme karşı güçlü bir mücadele içerisine girerse, inanıyoruz ki tüm baskılar kısa süre içerisinde kalkar” şeklinde konuştu. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecride de dikkat çeken Tunç, “Halkların birliği, tecridi parçalayacaktır. Bu faşist yaklaşımları yerle bir edecektir” diye konuştu.

‘ÇOK ANLAMLI’

Temeli ve beraberindekiler daha sonra Yeni Yaşam Gazetesi İrtibat bürosunu ziyaret etti. Temelli ve beraberindekileri Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan ve gazeteciler karşıladı. Yapılan dayanışmanın çok anlamlı bulduklarını dile getiren Boltan, gelenlere teşekkür ederek, “Demokratik ortamlarda özgür basın çalışması koşullarını yaratılması için bu destekler çok önemlidir. Gönül isterdi ki AKP, CHP, İYİ Parti ve diğer partiler de haksızlığa karşı tutum takınıp özgür basın çalışmasına destek olmak için bu desteği sunsalardı. Böyle bir destek hem onların hem de Türkiye için iyi olurdu” şeklinde konuştu.

Temelli ve beraberindekiler en son TUAY-DER temsilcilerini ziyaret etti. (MA) 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums