MHP af teklifini Meclise sundu

MHP af teklifini Meclise sundu
25.09.2018 - 08:48
913

 24 Haziran seçimlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı af tartışmasına ilişkin partisi bugün somut bir adım attı.

Aylardır af teklifi üzerine çalışmalarını yürüten MHP, teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sundu. Vekiller tarafından değerlendirmeye alınacak olan teklifle ilgili AKP, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin yaklaşımı merak ediliyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin af konusundaki kanun teklifine ilişkin "Teklifimiz yasalaşırsa, TBMM'de kabul görürse bu düzenlemeden faydalanacak tutuklu hükümlü sayısı 162 bin 989 kişidir" açıklaması yapmıştı. Yıldız, kanun teklifinde 19 Mayıs'ı esas aldıklarını belirterek, "19 Mayıs 2018'den sonra işlenen suçlar bu sebeple kapsam dışı bırakılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

AF TEKLİFİNİN İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla teklifin kapsamı hakkında bilgi verdi. Meclis’e sundukları teklifin, 19 Mayıs 2018’den önceki suçları kapsadığını belirten Yıldız “253 bin civarında tutuklu ve hükümlü var. Faydalanamayacaklar çıktığı zaman 162 bin tutuklu ve hükümlü yararlanabilecektir. Teklif cezalarda 5 yıllık indirimi kapsıyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Kaderimizi değiştirmek harcımız değildir. Ancak kader mahkumlarının elinden tutabiliriz” dediğini hatırlatan Yıldız, şu açıklamada bulundu: “Teklifle, çekmesi gereken cezadan 5 yıl indirim yapılır. Bu indirim sonrası ceza kalmasa hükümlü salıverilir. Bundan faydalanacak olanlar terör örgütleridir. Kapsam dışına alınan suçlar devlet güvenliğine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar, soykırım ve insanlığa karşı suçlar, kasten adam öldürme kapsam dışıdır. Vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar kapsam dışında. İşkence, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar kapsam dışı. Kanunun amacı belli, biz devlete karşı işlenen suçları kapsam dışında tuttuk.”

'İÇERDE BARON YOK, GENELLİKLE DOĞU VE GÜNEYDOĞULU ÇOCUKLAR'

“Rahşan affında erteleme, indirim, birbirine girmiştir. Hukuki hatalarla doludur. Rahşan affını inceledim. Bunun genişlemesi söz konusu olamaz” diyen Yıldız sayıları 50 bin 386 olan uyuşturucu satıcılığı mahkumlarının da teklif kapsamında olması ile ilgili olarak şunları söyledi, “İçeride uyuşturucu baronu yok. Genellikle Doğu ve Güneydoğulu çocuklar. Cezaevlerinde tahrik edilebilecek çocuklardır. Öncelikle ıslah edilmelidir. Kamuoyunda torbacı olarak biliniyor. Yoksul halk kesimleri” dedi.

Yıldız teklifin Alaattin Çakıcı’yı nasıl etkileyeceği şeklindeki soruya ise, “magazinleştirmeyelim” tepkisi gösterdi. Yıldız, “Alattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz için kanun çıkmaz. Teklif kapsamında ise elbette bunlar da yararlanır” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums