Yazarımız İlker Demir ve Muhammed Salar da artık Artı Gerçek’te

Kurulduğu günden beri farklı düşüncelerden birçok yazarı bünyesine katan Artı Gerçek, önümüzdeki Cuma gününden itibaren iki yeni yazarını daha okurlarıyla buluşturuyor.

Yazarımız İlker Demir ve Muhammed Salar da artık Artı Gerçek’te
18.01.2018 - 15:33
1227

 Kurulduğu günden beri farklı düşüncelerden birçok yazarı bünyesine katan Artı Gerçek, önümüzdeki Cuma gününden itibaren iki yeni yazarını daha okurlarıyla buluşturuyor.

 Geçtiğimiz yılın Şubat ayında yayına başlayan Artı Gerçek internet sitesi, yazar kadrosuna iki ismi daha kattı. 12 Eylül askeri darbesi öncesinde haftalık Kitle ve aylık İlke dergilerinin de yazı işleri müdürlüğünü yapan, 2012 yılından itibaren Düzce ve Marmara Yerel Haber gazeteleri ile BirGün ve Taraf gazetelerinde de köşe yazıları yayımlanan İlke Demir ile Demokratik İslam dergisi başta olmak üzere farklı dergi ve internet sitelerinde İslam’da barış ve şiddet konuları ile Bediüzzaman Said-i Nursi’nin yaşamı ve felsefesine ilişkin konularını irdeleyen Muhammed Salar, artık düzenli olarak Artı Gerçek sitesinde yazacaklar.

Haftada iki kez yazacak olan İlke Demir’in yazılarını Salı ve Cuma günleri, haftada bir kez yazacak olan Muhammed Salar’ın yazılarını ise Cuma günleri okuyabilirsiniz.

Artı Gerçek ailesine katılan her iki yazar ilk yazılarını, 19 Ocak Cuma günü okurlarına ulaştıracak...

İLKER DEMİR

Gazi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünden 1977 yılında mezun olan İlker Demir, 1979 yılında ilan edilen sıkıyönetim sonrasında aranmaya başlandı. Bir müddet saklanmayı başaran Demir, 1984'te yakalanarak tutuklandı. Toplam 7 yıldan fazla Selimiye, Metris,  Nazilli ve Aydın hapishanelerinde yattı.

12 Eylül öncesinde 1975-1977 yılları arasında haftalık Kitle ve aylık İlke dergilerinin yazı işleri müdürlüğünü yapan Demir, bir dönem de öğretmenlik yaptı. DİSK-Keramik-İş Sendikası  Genel Merkez’inde Eğitim ve Basın Bölümü Müdürlüğü’nden sonra bir müddet de Sinematek'te müdürlük yaptı.

Gazetecilik çalışmalarını 12 Eylül’de cezaevinden çıktıktan sonra da sürdüren Demir, Nokta ve Aktüel dergilerinde yazarlık ve muhabirlik yaptı. Aylık Birlik, günlük Birgün ve Taraf gazetelerinin yanı sıra Düzce ve Marmara Yerel Haber başta olmak üzere çok sayıda internet gazetesi ve basılı yerel gazetelerle dergilerde makaleleri yayımlandı.

Amerikan İnsan Hakları Vakfı'nın verdiği Lillian Hellman ve Dashiell Hammett ödülünü 1992 yılında alan Demir, orta derecede İngilizce bilen Demir, cezaevindeyken 20 binden fazla İngilizce yazılı dayanışma mektubu alan gazetecilerdendir.

MUHAMMED SALAR

Yüksek öğrenimini kamu yönetimi alanında yapan Muhammed Salar, ünlü Kürt şairi Cegerxwin’in doğduğu Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Hesar köyünde doğdu. İslam felsefesine özel ilgi duyan ve bu alanda çalışmalar yapan Salar, 2011 ile 2017 yılları arasında Risale-i Nur Derneği Başkanlığı görevinde bulundu.

Yurtiçinde katıldığı sempozyum ve panellerde ağırlıkla İslâm ile şiddet ve barış arasındaki ilişkiyi işledi. Demokratik İslâm dergisinin yanı sıra Mevsimlik Dergi'de de yayımlanmış makalesi olan Salar’ın Nur'dan Yakutlar, 555 Ne1K'da, Bediüzzaman ve Doğru İslâm'a Doğru adlarıyla yayımlanmış kitapları var.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums