Suriye zirvesi öncesi açıklama: Kritik kararlar alacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki üçlü zirve başladı.

Suriye zirvesi öncesi açıklama: Kritik kararlar alacağız
22.11.2017 - 18:36
980

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki üçlü zirve başladı.

Zirve’de Suriye’nin geleceği için atılacak adımlar görüşülecek. 

'SURİYE'DE UZLAŞI İÇİN BİR ARAYA GELDİK'
Zirvenin başlamasından önce açıklama yapan Putin, IŞİD'le mücadele konusunda Türkiye ve İran'a teşekkür etti. Putin, "Suriye'de siyasi uzlaşı için yeni bir aşamaya geldik. Siyasi sürecin devam etmesi noktasında görüş alışverişi yapacağız. Suriyeliler arasında etnik ve mezhebi görüşmesi öngörülüyor" ifadelerini kullandı.

üçlü görüşmeden sonuç alınacağı konusunda iyimser olduğuu belirten Putin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne bir kez daha vurgu yaptı ve "Suriye'nin yeniden inşası için kapsamlı bir ortak program hazırlamayı öneriyorum. Varacağımız anlaşmalar, Suriye'nin toprak bütünlüğünü pekiştirecek" dedi.

ERDOĞAN: KRİTİK KARARLAR ALACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirve öncesinde yaptığı açıklamada, "Suriye halkının kabul edebileceği kalıcı bir siyasi çözümün tesis edilmesi için katkıyı sağlamak elzemdir. Tabii biz bugün zirveye hazırlık yaptık. Temennim odur ki bugün çok farklı bir şekilde ayrılırız buradan. Bugün kritik kararlar alacağımızı düşünüyorum" dedi. 

RUHANİ MEŞRULUK İÇİN ŞAM'I ADRES GÖSTERDİ
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin de işbirliği vurgusu yaptı ve "Barış süreci konusunda iş birliğinden memnunum" ifadesini kullandı. İran Cumhurbaşkanı ayrıca Şam rejiminin kabul etmediği güçlerin meşru olmadığını savunarak,"Şam'ın meşru izni olmadan uluslararası güçlerin Suriye'de bulunmasının hiçbir nedeni yok. Yabancı askerlerin varlığı, yalnızca Suriye hükümeti onları davet ettiyse kabul edilebilir bir durumdur" diye konuştu.

Üçlü zirve öncesinde de Erdoğan ve Ruhani başbaşa bir görüşme düzenledi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmeyle ilgili bilgi verilmedi. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums