Cumhuriyet davasında mahkeme ara kararını açıkladı: 7 kişiye tahliye, 5 kişinin tutukluluğu devam ed

Cumhuriyet davasında mahkeme ara kararını açıkladı: 7 kişiye tahliye, 5 kişinin tutukluluğu devam ed
28.07.2017 - 19:51
1989

 "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla tutuklanan ve tutuksuz yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki dava, gözaltılardan 9 ay, iddianamenin hazırlanmasından 3 ay sonra başladı. 12’si tutuklu 18 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında Cumhuriyet’çiler, iddianamede yer alan suçlamaları beş oturumda yanıtladı. Mahkeme heyeti, Akın Atalay, Murat SabuncuKadri Gürsel, Ahmet Şık ile Twitter’da Jeansbiri adlı hesabı kullandığı iddia edilen Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hâlinin devamına; Önder Çelik, Hakan Kara, Güray ÖzTurhan GünayMustafa Kemal GüngörBülent Utku ve  Musa Kart'ın ise tahliyesine karar verdi.

Ara kararın, savcı Hacı Hasan Bölükbaşı'nın talepleriyle aynı doğrultuda olmaması dikkati çekti. Bölükbaşı Hakan Kara ve Önder Çelik'in tutukluluk hâlinin devam etmesini talep etmişti.

Bölükbaşı ayrıca, "esasa ve savunmaya ilişkin olmayan, Türkiye Cumhuriyeti ve yargı organları açısından suç unsuru bulunduran ifadeleri nedeniyle" Ahmet Şık hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmiş; tutukluluğun devamı talebini de "kuvvetli suç şüphesi, delillerin toplanmaması ve delilleri karartma şüphesi"ne dayandırmıştı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums