1 Mayısta hangi sendika nerede olacak?

1 Mayıs kutlamaları için sendikalar kararını belirledi. İşte sendikaların 1 Mayıs kutlama yerleri ve talepleri...

1 Mayısta hangi sendika nerede olacak?
1.05.2017 - 08:26
2569

 1 Mayıs kutlamaları için sendikalar kararını belirledi. İşte sendikaların 1 Mayıs kutlama yerleri ve talepleri...

 1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarına rağmen Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Devrimci İş Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 1 Mayıs’ı İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacak. Hak-İş, Türkiye Kamu Sen ve Memur Sen de 1 Mayıs için kutlama, etkinlik kararlarını belirledi.

İSTANBUL VE ANKARA…

DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin buluşma alanı Bakırköy Halk Pazarı. Yapılan ortak açıklamada, “Olağanüstü Hal’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere ve tek adam rejimine, kıdem tazminatı gaspına, taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına hayır demek için 1 Mayıs’a” çağrısı yapıldı.

Ankara’da ise Kolej Meydanı ve Tandoğan’da iki ayrı miting düzenleme kararı alındı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Kolej’de toplanacak. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ise resmi internet sitesinde 1 Mayıs’ta Tandoğan çağrısında bulundu: “Türk İş her türlü demokrasi dışı girişime ve kıdem tazminatı saldırısına karşı tüm halkımızı 1 Mayıs’ta tüm halkımızı Tandoğan Meydanı’na davet ediyoruz.”

HAK–İŞ ERZURUM’DA

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) “1 Mayıs’ta,Erzurum’da, 81 ilde ve tüm Türkiye’deyiz” açıklaması yaptı. Konfederasyon Erzurum merkezli kutlamalardaki taleplerini, “Taşeron işçilere kadro, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesi, kamu sözleşmelerinin hızla, sosyal diyalogla ve çalışanların talepleri doğrultusunda çözülmesi” şeklinde sıraladı.

İZMİR, DİYARBAKIR, BİLECİK…

1 Mayıs Diyarbakır, İzmir, Bilecik gibi birçok şehirde de kutlanacak. En son 2013 yılında 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirilen Bilecik, 1 Mayıs’ı yerelde kutlamaya hazırlanıyor. Birleşik Metal İş sendikasının düzenlediği miting saat 12’de Cumhuriyet meydanında gerçekleşecek. Diyarbakır’daki emek örgütleri 1 Mayıs için İstasyon Caddesi’nde buluşmaya hazırlanıyor. İzmir’de ise 2017 1 Mayıs kutlamaları DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş, Birleşik Kamu İş, İZSMMMO, Liman-İş İzmir Şube çağrısıyla Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak.

İzmir Limanı, Konak (eski Sümerbank önü), Cumhuriyet Meydanı Toplanma noktaları olarak belirlendi. Konak ve Liman yönünden iki ayrı yürüyüş kolu oluşturulacak. Miting alanındaki program 14.00’de başlayacak. Ortak hazırlanan metin DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tarafından okunacak, konuşmaların ardından Moğollar grubu sahne alacak.

TÜRKİYE KAMU SEN ESKİŞEHİR’DE OLACAK

Türkiye Kamu Sen ise 1 Mayıs’ı Eskişehir Odun Pazarı Meydanı’na kutlayacak. Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs’a ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Kadrosuz, güvencesiz istihdam çabaları, her geçen gün artan işsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kamudaki gayri ahlaki yöntemler ve tüm sorunları dile getirmek için kamu çalışanlarını 1 Mayıs’ta Eskişehir’de yapacağımız kutlamaya davet diyorum. Kadrosuz, güvencesiz çalışmanın neredeyse asıl istihdam biçimi haline getirilmek istendiği, işsizliğin yüzde 13’e yükseldiği, gelir dağılımı adaletinin sağlanamadığı, yandaş kadrolar oluşturmak için her türlü gayri ahlaki ve hukuki mevzuatın çıkarıldığı ülkemizde, bu uygulamalara sessiz kalınamaz.”

MEMUR SEN KÜTAHYA’DA KUTLAYACAK

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da geçen günlerde TRT Avaz canlı yayınında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ı Kütahya Zafer Meydanı’nda kutlayacaklarını duyurdu. Yalçın, Memur Sen olarak 1 Mayıs’ta gündeme getirecekleri talepleri şu şekilde sıraladı:
“Ek ders tutarı ve ek ödemede oran artırılsın, döner sermaye adaleti sağlansın, İLİTAM’a kontenjan artsın, sınavsız geçişin yolu açılsın, kamudaki tüm 4/B ve 4/C’li sözleşmelilere kadro verilsin, Sosyal Denge Tazminatı sözleşmelerine getirilen her türlü kısıtlamalar kaldırılsın, tarımda ÜTP mahsuplaşması, ormanda rotasyon kaldırılsın, döner sermayeden pay istiyoruz, PTT VE TRT’de yüzde 20 oranında çalışanlara kâr payı dağıtılsın, gece tazminatı verilsin, dini ve milli bayramlar ile hafta sonu tatillerinde nöbet tutanlara nöbet ücreti ödensin, emeklilere aile yardımı ödensin.” (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums