Erdoğan: Putin’i aradım, cevap vermedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya’dan özür dilemeyeceğiz. Hava sahamızı ihlal edenler bizden özür dilemeli” dedi.

 Erdoğan: Putin’i aradım, cevap vermedi
26.11.2015 - 19:33
1538

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’i telefonla aradım cevap vermedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan France 24’ten Marc Perelman’a Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili konuştu.

Erdoğan, “Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla aradım, cevap vermedi. Ne düşündüğünü bilmek isterdim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin hava sahasını korumak istediğini belirten Erdoğan, uçağın Rusya’ya ait olduğunu bilmediklerini de ifade ederek, “Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı biçimde davranırdık” dedi.

‘Yalan, iftira ve yakışık’

Erdoğan, hava sahası ihlalleri konusunda Putin’e G20 Liderler Zirvesi’nde de bilgi verdiğini ayrıca, Rusya’yla gerilimde Türkiye’nin hiçbir menfaatinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Erdoğan, Putin’in Türkiye’nin IŞİD’i işbirlikçisi ilan etmesiyle ilgili ise, “Türkiye’nin DAEŞ’le ilişkisi olduğu suçlamaları, yalan, iftira ve yakışık almayan suçlamalardır” dedi.

Erdoğan, IŞİD’le birlikte Suriye rejimiyle de mücadele edilmesi gerektiğini belirten, bu noktada Rusya ve İran’ın IŞİD’i vurmadığını söyledi.

CNN International’a da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya’dan özür dilemeyeceğiz. Hava sahamızı ihlal edenler bizden özür dilemeli” demişti.

Ne olmuştu?

Türkiye Silahlı Kuvvetleri (TSK) 24 Kasım’da Suriye sınırında Rusya’ya ait bir savaş uçağını düşürmüş, paraşütle atlayan uçağın pilotlarından biri hayatını kaybetmiş, diğeri Suriye rejimi askerlerince kurtarılarak askeri üsse götürülmüştü.

Türkiye uçağın hava sahasını ihlal ettiğini, defalarca uyarıldığını ama ihlalden vazgeçmediğini, angajman kuralları çerçevesinde vurulduğunu, Rusya ise uçağın Türkiye hava sahasını ihlal etmediğini iddia ediyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums