Bilgen: Akdoğan’ın açıklaması ibretliktir

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın bölgede halkın HDP’ye oy vermesinin çözüm sürecini bitirdiği yönündeki açıklamasını “ibretlik” olarak değerlendirdi.

Bilgen: Akdoğan’ın açıklaması ibretliktir
27.08.2015 - 20:18
1640

 HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın bölgede halkın HDP’ye oy vermesinin çözüm sürecini bitirdiği yönündeki açıklamasını “ibretlik” olarak değerlendirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen Parti Meclisi toplantısı sonrası basın açıklama yaptı.

Bilgen, Hakkari’nin Yüksekova ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde yaşananlara ilişkin şunları ifade etti:

“Bu atmosferde seçime gitmede ısrarlı davranan ve halen anketlerle meşgul olanların bu utanç verici manzarayla ilgilenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Sivillere yönelik infazların gerçekleştiğini belirtmek istiyoruz. Biz heyetlerimizle bütün engellemelerine rağmen çalışmasının engellemesine rağmen halkımızla birlikte olduğumuzu bir kez daha yeniliyoruz.”

‘Akdoğan’ın açıklaması ibretliktir’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın bölgede halkın HDP’ye oy vermesinin çözüm sürecini bitirdiği yönündeki açıklamasını“ibretlik” olarak değerlendirerek şunları söyledi:

“Biz bu konuda hem kararlı biçimde bu oyunu bozmayı hem çok net biçimde boyun eğmemeyi ve ne şartlar altında olursa olsun bu ülkeye barışı sandıktan çıkartacağız. Onlar barışı iktidarlarının devamı gibi görmeye devam ettikçe bu ülkede barış ve demokrasiye ulaşmanın imkansız olduğunu halkımız ve biz biliyoruz.”

‘Savaşı durdurmak için kararı aldık’

Bilgen, HDP’nin seçim hükümetinde yer almasına ilişkin şunları söyledi:

“PM, daha önce MYK’da geçici bakanlar kuruluna katılmayla ilgili alınan kararı destekleme konusunda irade beyanında bulunmuştur. O koltukları AKP’nin tapulu malı olarak görmüyoruz. Biz savaşı durdurmak için sorumluluk almak için bu kararı aldık.

“Eğer biz AKP politikalarını onaylasaydık koalisyon görüşmeleri yapardık. Onun savaş politikalarına ortak olmak değil onu seçim döneminde devlet imkanlarını kendi çıkarları için kullanmaktan alıkoymak için bu sorumluluğu üstlendik.”

‘Tüzel’in kendi tercihidir’

Bilgen, seçim hükümetinde yer almayacağını açıklayan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in bu tutumuna ilişkin yöneltilen soruyu şu yanıtı verdi:

“Biz bu konuyu parti kurullarımızda tartıştık. Eş başkanlarımız bu konuda ilkesel açıklamaları yaptı. EMEP’in kendi tercihiyle hareket etmiştir. Kendi tercihidir. Bizim gündemimiz bu hükümeti bir icracı görmediğimiz için bizim gündemimizde değil. Önümüzdeki günlerde parti kurullarımız bunu değerlendirecektir. Bizim MYK’daki kararımız son derece nettir.

“HDP bir parti bu partinin bileşenleri var. Türkiye’de parti içi demokrasi ile disiplini en iyi kuran partimizdir. Biz savaşı durdurmak için tam da bu sorumluluğun alınması konusunda bu iradeyi ortaya koyduk. Savaşı durdurmak için hükümette yer alma kararı aldık.”

‘Listeler kısmen değişecek’

Bilgen, adaylıklarla ilgili yöneltilen soruyu ise 7 Haziran seçimlerindeki listenin bir kısmının değişikliğe uğrayacağını ancak bunların hangi seçim bölgelerini kapsayacağı yönünde bir kararlaşmanın henüz olmadığı yanıtını verdi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums