Kılıçdaroğlu: Davutoğlu istiyor, Erdoğan karşı çıkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devam eden istikşafi koalisyon görüşmelerine dair, "Başbakan Davutoğlu samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi izin vermiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu istiyor, Erdoğan karşı çıkıyor
3.08.2015 - 10:07
1321

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devam eden 'istikşafi' koalisyon görüşmelerine dair, "Başbakan Davutoğlu samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi izin vermiyor" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü beşinci ve son kez bir araya gelecek AK Parti ve CHP heyetlerinin ‘istikşafi’ görüşmesi öncesi Habertürk kanalına konuştu.

Koalisyon görüşmelerine değinen Kılıçdaroğlu, “Başbakan Davutoğlu samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı’nda oturan kişi izin vermiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştiri

Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon kurma sürecine müdahale ettiğini söylediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi:

“Sağlıklı işleyen bir demokraside cumhurbaşkanının bir görevi vardır. Hükümeti kurma görevi verilmiştir. Ondan sonrasında karışmaz. Kurulmazsa görev iade edilir. Ya arkadaş sen başbakan mısın, cumhurbaşkanı mısın? Başbakan’ın görev alanına neden müdahale ediyorsun? Sayın Davutoğlu bir koalisyon kurmak ve ülkeyi sorunlardan arındırmak istiyor. Samimi olarak ben bunu hissediyorum ve inanıyorum. Fakat Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi izin vermiyor.”

‘Vatandaşın çocuğu üzerinden siyaset yapılmaz’

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘PKK’nın neden ateşkesi bitirdiği’ sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bu sorunun cevabını verebilecek şu anda iktidarda olanlardır. Biz de merak ediyoruz zaten. Düne kadar sorun yoktu. Birilerinin bu soruya açık ve net yanıt vermesi gerekiyor.

Eğer 'ben tek başıma iktidar olamadım. Ülkede kaos çıktı. Şimdi bana tekrar oy verin. Tek başıma iktidar olayım. Bu sorunu çözeyim' diye yola çıkacaksanız, yani şehit kanı üzerinden iktidar olma yolu arayacaksanız, bu doğru değildir. Vatandaşın çocuğu üzerinden siyaset yapılmaz.”

Süreç neden bozuldu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu çözüm sürecinin bozulmasındaki en önemli aktörün Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu savundu.  “Sayın Erdoğan çözüm sürecine açıkça karşı çıktı” diyen Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle karşı çıktığını topluma açık bir şekilde anlatmalı. Her bir şehidin hesabını vermeli. Bunun bedeli çok ağır olur” diye konuştu.

Şehitlerin ülkesini seven, yoksul aile çocukları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimin evladını feda ediyorsunuz? Kendi evlatlarını mı feda ediyorlar? Asarız keseriz diyen bütün siyasetçilerin çocuklarına bakın. Hangisi evladını askere gönderiyor?” diye sordu.

“5 Ocak 2013'te Kürt sorunun çözülmesi için dört temel koşula uyulması gerektiğini söyledim” diyen Kılıçdaroğlu, bu koşulları şöyle sıraladı:

“Birincisi samimi ve dürüst olacaksınız. İkincisi gizli, kişisel bir ajandanız olmayacak. Üç, millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Dört, muhalefete bilgi vereceksiniz. 'Bunları yapıyorsanız size kredi verdik. Buyrun sorunu çözün' dedik.  Bunların hiçbirisinde uyum olmadı. Samimi ve dürüst bir politika uygulanmadı.”

 ‘AKP ile koalisyon ağır bedel’

Türkiye’nin çözemediği beş temel sorun olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Dış politika, ekonomi, eğitim, anayasa, Kürt sorunu… Bunlar Türkiye’nin çözemediği beş temel sorun. Biz bunları yapabilirsek, bu hükümetin dört yıl olması, sorunu çözebilmesi için koalisyonu yapacak partilerin birbirine güvenmesi lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “AKP ile koalisyonun bizim için ağır bir bedel olduğunu biliyoruz, fakat ülkeyi bulunduğu bu bataktan kurtaracaksak bu sorumluluğu alacağız” dedi.

‘Erken seçimden kaçmıyoruz’

CHP’nin erken seçim istemediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erken seçimin Türkiye’nin sorunlarını çözeceğini bilsek, vallahi yarın erken seçim yapalım” dedi.

“Ülke seçime giderse azınlık hükümetiyle değil, bütün partilerden oluşturulan bir Bakanlar Kurulu ile seçime gidilmelidir” diyen CHP lideri, “Seçime gidilecekse Anayasa’nın 114. maddesine uyulmalıdır. Teamüllere uyulursa bana görev verilmesi lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“CHP erken seçimden kaçıyor diye yorum yapıyorlar. Neden kaçalım erken seçimden? Bu sorunlar koalisyonla çözülemezse, yarın tek başına bir iktidar geldiğinde çözülmesi çok daha zor olacak. Bu maliyeti bu ülkenin insanlarının sırtına vuramayız. Seçim maliyeti çıkacak, kim ödeyecek onları?”

‘MHP hayal kırıklığı yarattı’

CHP’nin olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM’de ‘terör olaylarını araştırma’ önerisinin reddedildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 “Biz yine bir sorumluluk duyarak 'toplanalım, bir araştırma önerisi verelim, dört parti bir araya gelsin' dedik. Bu olayı araştırsınlar, soruştursunlar ve milletvekillerinin önüne bir rapor koysunlar istedik. MHP ve AKP hayır dedi.”

Kılıçdaroğlu, ‘MHP hayal kırıklığı yarattı mı’ sorusuna, “Evet. Hem teröre karşı en sert demeçleri vereceksiniz. Hem de TBMM'de '32 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi dolayısıyla araştırmaya gerek yoktur' diyeceksiniz. Ben bunu anlayamıyorum. Bunun adı siyaset olamaz” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu tüm partilerin terörü lanetlemesi ve teröre karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Habertürk

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums