TRT, HDPye savaş açtı

AKPnin HDPlileri hedef alarak başlattığı yeni süreç TRTyi de savaş düzenine geçirdi

TRT, HDPye savaş açtı
2.08.2015 - 18:47
1325

 TRT, haberlerinde HDP sözcülerinin yaptıkları hiçbir açıklamaya yer vermemeye başladı. HDP'yi görmeyen bir yayın politikasına geçen TRT, HDP'ye yönelik olumsuz ve suçlayıcı tüm haber ve protestolara ise bültenlerinde geniş yer ayırıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet HDP'yi doğrudan hedef seçen yeni bir süreç başlatınca TRT de savaş düzenine geçti.TRT, haberlerinde HDP sözcülerinin açıklamalarını yayınlamamaya böylece partiyi görmeyen bir yayın politikası izlemeye başladı. HDP'ye yönelik suçlamalar ve yine bu partiye yönelik protestolar ise TRT'nin bültenlerinde çarşaf çarşaf yayınlanıyor.

İktidarın HDP'yi hedef alan söylemi ilk olarak kendisine yakın medyanın yayın politikasına yansıdı. Hükümete yakın gazete ve televizyonlar da haberlerinde HDP'ye yönelik suçlayıcı bir dille haberler yapmaya başladı. TRT'nin Meclis'te grubu bulunan 4 partiden HDP'yi ayıran yayınlarınan zamanlamasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla çakışması dikkat çekti. Bir kamu kuruluşu olan yasası gereği tarafsız yayıncılık yapması gereken ve bu nedenle halk arasında "devletin televizyonu" diye nitelenen TRT, HDP'yi yok sayan tavrını geçen hafta CHP'nin çağrısı üzerine TBMM'de gerçekleşen olağanüstü toplantıda açıkça sergiledi. TRT'yi izleyenler, hükümet adına Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile sırasıyla AKP, CHP ve MHP sözcülerinin konuşmalarını izlerken HDP'lileri göremedi.

HDP yok ama HDP'yi protesto edenler var
Geçen haftadan itibaren hükümetten gelen sert suçlamalara karşı HDP yöneticileri daha önce olmadığı kadar basın toplantısı düzenleyerek yanıt vermeye başladı. Ancak başta Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere HDP yöneticilerin her gün bir kaç kez yaptıkları açıklamaların hiçbiri TRT bültenlerinde haber olma şansı bulamadı. Buna karşın başta AKP sözcüleri olmak üzere HDP'yi suçlayıcı cümleler kuran tüm siyasilere TRT haberleri sonuna kadar açıldı. TRT, yayın politikasında HDP sözcülerini görmezden gelmekle de kalmadı. HDP'ye yönelik protestoları haber bültenlerinde ayrıntılarıyla yayınladı. TBMM'deki olağanüstü toplantıdan bir gün sonra Türk Tabipleri Birliği'ni(TTB) ziyaretinde Demirtaş'a yönelik protesto olayı TRT'nin HDP'ye bakışı açısından önemli bir örnek oldu. TRTy, suçlamalar karşısındaki savunmalarına ilişkin tek bir cümlesini bile haber yapmadığı Demirtaş'a yönelik protestoyu, "Selahattin Demirtaş, TTB Genel Merkezini ziyaretinin ardından bazı esnaf tarafından protesto edildi" başlığıyla ve görüntüler eşliğinde haberleştirdi. Haberi detaylandırarak esnaf olduğunu belirttiği protestoculardan birini de konuşturarak Demirtaş'ı "PKK hakkında hiçbir söz söylemeyen bir parti başkanını, parti başkanı olarak kabul etmiyoruz" diye suçlayan sözlerini halka dinlettirdi.

Protestoyu AKP mi yaptırmıştı
TRT'nin bu haberinin içinde "AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı binasına da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posteri ile Türk bayrakları asıldı" şeklinde bir cümle de yer aldı. Ancak bunun detayına girilmedi. Demirtaş'ın ziyaret ettiği TTB ile AKP Çankaya İlçe Başkanlığı'nın aynı binada yer alması nedeniyle HDP'liler protestonun AKP tarafından organize edildiği iddialarını da ortaya attılar. TRT ise ne bu iddialara da tek satır haberlerinde yer vermedi.

TRT'nin HDP'yi yok sayan haberciliği bu örneklerle sınırlı kalmadı. TRT, HDP'ye yönelik bu tavrını devam ettiriyor. TRT'nin haberlerini duyurduğu resmi internet sitesinde de HDP sözcülerinin açıklamaları hiçbir şekilde yer almıyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums