“Papa’yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi örnek göster”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri’ne tahsis edilen araç tartışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Sen Papa’yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?” dedi.

 “Papa’yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi örnek göster”
28.05.2015 - 17:51
1694

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri’ne tahsis edilen araç tartışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Sen Papa’yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de soruları yanıtladı.

HDP’nin, kendilerinden ziyade, AK Parti tabanından oy alacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın Erdoğan’a yönelik “Seni başkan yaptırmayacağız” sözlerine ilişkin ise “HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmalarının sonunda şu ifadeleri kullandı:

‘AKP artık devlet oldu’

“Hükümetler devlet olmak için değil, devleti yönetmek için gelir. AKP devleti yönetmek için geldi, devlet oldu. AKP artık devlet oldu.”

Seçim güvenliği

“AKP iktidardan gitmemek için her yolu deneyecek. Gerekirse seçim boyasına dönülmeli.”

Diyanet işleri

“İktidar partisi israfa meşruiyet kazandırmak için Diyanet İşleri’ni kullanıyor. Papa açıklama yaptı benim özel uçağım yok diye. Sen Papa’yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?”

Koalisyon

“İsrafı ve yolsuzluğu kendisine şiar edinmiş bir parti ile nasıl koalisyon yapacaksınız? Birisi yarın bana dönüp sen seçim meydanlarına kul hakkı yiyene karşıyız diyordun sen nasıl oldu bunlarla bir araya geldin dediklerinde ne diyeceğim? Yolsuzluk diz boyu, yolsuzlukları önlemek yerine dosyaları kapattılar. Yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz?”

‘Aristokrat bir aileden gelmedim’

“Ben halktan birisiyim. Aristokrat bir aileden gelmedim ben. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece bendim. Devletin sınavlarına girdim en zor sınavları başardım, önemli mevkilerde görev yaptım. Ama hiçbir zaman asla kimse kalkıp Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluk yaptı diyemedi. Devleti aynı anlayışla yönetmek istiyoruz.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beyefendiler niçin şöyle bir Hıristiyan dünyasına bakmazlar. Vatikan’da dini liderin özel uçağı var. Zırhlı araçları var. Bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Ben geçenlerde onu da söyledim, Ahmet Bey (Davutoğlu) ile onu da konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımız, yurtdışı seyahatlerine şu anda havuzda olan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin. Niçin tarifeli uçakla gitsin?” demişti.

Vatikan: Papa’nın özel uçağı yok

Vatikan’dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Vatikan’ın, yani Papa’nın ne özel uçağı ne de helikopteri var. Geçmişte de hiç olmadı.”

İMC

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums