Gazeteci Ayşegül Doğan’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Ayşegül Doğan’a 6 yıl 3 ay hapis cezası
8.12.2020 - 08:25
3170

 KHK ile kapatılan İMC TV'nin program koordinatörlüğünü yapan Ayşegül Doğan'ın gazetecilik faaliyetinin suç sayıldığı dâvâda 6 yıl 3 ay hapis cezası çıkarken, Doğan'ın avukatları karara itiraz etti.

 Doğan’ın “örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla yargılandığı dâvâda avukatlar, iddianamede suç tarihinin 23.05.2018 olarak gösterildiğini, ancak delil olarak sunulan dinleme ve teknik takip tarihlerinin 2010-2013 aralığında olduğunu ifade ederek, suç tarihi ve sonrasına ait tek bir delil olmadığını söyledi. Savunma yapan avukatlar, müvekkilleri hakkındaki delillerin tümünün hukuka aykırı olarak alındığını ve örgüt üyeliği iddiasını kanıtlar nitelikte olmadığını belirterek, Ayşegül Doğan’ın beraatini istedi.

Avukat Emel Ataktürk Sevimli savunmasında şunları söyledi: “Doğan hakkındaki DTK daimi meclis üyeliği konusunun fiilen çalışmalarına katılmadığı, gıyabında üye yapıldığı ve gıyabında da çıkarıldığı anlaşılıyor, başka bir dosyadaki dinlemelerde Ayşegül Doğan bu konuda konuşuyor ve beni çıkarsınlar diyor. Dosyadaki tüm dayanaklara bakıldığında deliller, müvekkilimizin DTK daimi meclis üyesi olduğu değil, olmadığını kanıtlar nitelikte. Öte yandan katıldığı DTK toplantılarının tümüne de gazeteci kimliğiyle katılmıştır.”

Duruşmaya verilen aranın ardından hükmünü açıklayan mahkeme, Ayşegül Doğan’ın “örgüt üyeliği”nden 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ceza kesinleşene kadar Doğan hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi.

Kaynak: Gazete Duvar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums