Reformun ömrü kısa oldu

Reformun ömrü kısa oldu
23.11.2020 - 08:31
4917

 Erdoğan, iki haftadır sürdürdüğü hukukta reform sözlerinin ardından eski üslubuna geri döndü. Arınç’ı fitne ateşini yakmakla suçladı. Kavala’ya, geçen yıl beraatle sonuçlanan davaya rağmen “Gezi’nin finansörü” dedi. Demirtaş’tan Kobani katliamının faili olarak bahsetti. Bahçeli’ye şükranlarını sundu, Cumhur İttifakı’na bağlılığını tekrarladı. Sonra da ekledi: “Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkça tercihimizi hep Batı'dan yana kullandık.” Erdoğan, online hitap ettiği salonların heyecansızlığından yakınıp “eskiden buralar inlerdi” deyince, herkes ayağa kalkıp alkışlamaya başladı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. olağan il kongrelerine online olarak seslendi.

Erdoğan’ın hedefinde, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın sözleri vardı.

Erdoğan Arınç’ı adını vermeden fitne ateşi yakmakla suçladı:

“Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametimizde değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, Yasin Börü’lerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dâvâ arkadaşları tarafından savunulmaz.”

Kavala’yı beraat ettiği iddialarla suçladı

Osman Kavala hakkında, yargılandığı Gezi dâvâsında geçen yıl Ocak ayında beraat aldığı iddiaları tekrarlayan Erdoğan şöyle dedi:

“Gezi eylemlerini finanse edenlerin savunucusu olamayız. Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan, bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık, bundan sonra da olmayız. Bunca yıldır elbette eksiklerimiz olmuştur, hatalarımız da olmuştur. Samimiyetimizi, hizmetlerimizi, vizyonumuzu kimse sorgulayamaz. Bugün de tüm samimiyetimizle çareyi milletimizde arıyoruz. Fitne ve fesat girişimlerini reddediyoruz. Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız.”

Demirtaş’a: “Kobani katliamının faili”

Arınç’ın HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili sözlerine yine ad vermeden cevap veren Erdoğan, Demirtaş için “Kobani katliamının faili” dedi:

“Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile, hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Terör örgütleri ile el ele, kol kola, omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Yasin Börü’lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dâvâ arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Biz Kobani’yi unutamayız. Bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenleri savunamayız.”

Bahçeli’ye şükran, Cumhur İttifakı’na bağlılık mesajı

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’yı savunan MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili sessizliğini de bozdu. MHP liderini övdü, Cumhur İttifakı’na bağlılık mesajları verdi:

“Cumhur İttifakı’nı kurarken de samimiydik. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası mücadelemizi, nice sınamaları başarıyla geçerek bugünlere gelen Cumhur İttifakı’nın çatısı altında bütün bu adımları yürütüyoruz. Sayın Bahçeli’ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep birlikte daha yapacak çok işimiz, hayata geçirecek çok politikamız var.”

“Ama tercihimiz Batı”

Erdoğan, bütün bu sözlerden sonra dünkü Avrupa Birliği mesajlarını ise sürdürdü.

“Asırlar boyunca farklı medeniyet ve kültürlerle geniş bir coğrafyaya mührümüzü vurduk. Bizim için ayrım yoktur. Biz beraberiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Sadece Osmanlının Avrupa’da 600 yıllık geçmişi vardır. Bugün de kendimizi Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkça tercihimizi hep Batı’dan yana kullandık. Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, hiçbir kurumla çözülemeyen sorunumuz olmadığına inanıyorum. AB’ye, tam üyelikten mülteciler konusuna kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun çağrısında bulunuyoruz. Aynı temenniyi ABD ile ilişkiler için de ifade ediyoruz. Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, hiçbir kurumla çözülemeyen sorunumuz olmadığına inanıyorum.”

Salonun sessizliğinden şikayetçi oldu

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums