Bakan Albayraktan ortalığı karıştıran istifa paylaşımı

Bakan Albayraktan ortalığı karıştıran istifa paylaşımı
9.11.2020 - 08:56
5480

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. İstifa bilgisi teyit edilemezken, yalanlama veya resmi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberi sosyal medyaya damga vururken uluslararası medya kuruluşları da son dakika olarak geçti. Ancak paylaşımın ardından Ankara sessizliğe büründü. İstifa haberi ne teyit edildi ne de yalanlanlandı. Buna karşın Albayrak'ın yakın çevresi, hesabın hacklendiği iddiasını ortaya attı. 

Berat Albayrak paylaşımında bakanlık görevini 5 yıldır sürdürdüğünü dile getirerek görevine sağlık sorunları nedeniyle artık devam edemeyeceğini söyledi. "Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadelerini kullandı. 

bloombereg.jpgBloomberg, Bakanlık'tan bir sözcünün Albayrak'ın istifa paylaşımını doğruladığını iddia etti 

SAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ

İşte Albayrak'ın açıklaması: 

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.  

Enerji’de olduğu gibi ekonomide de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. 

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  

Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin iti izine karıştığı, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan rabbim razı olsun.  

Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak olan bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden rabbime sonsuz hamdolsun. Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri siratmüstakim’den ayırmasın. sonumuzu hayreylesin… 

berat-albayrak.jpg

HACKLENDİ İDDİASI

Teyit edilemeyen istifa haberi konusunda resmi açıklama yapılmazken Bakan Albayrak'in çevresi Instagram hesabının hacklendiğini ileri sürdü. 

'Hacklenme iddiası' konusunda da resmi açıklama yapılmadı. 

Albayrak'ın Twitter hesabını askıya alması ise dikkat çekti. 

 

sahte-paylasimlar.jpgİstifa haberinin ardından sosyal medyada sahte paylaşımlar yapıldı  

SOSYAL MEDYADA SAHTE PAYLAŞIMLAR

İstifa paylaşımı konusunda sosyal medyada hem bakan Albayrak'ın Twitter hesabı, hem de bazı medya kuruluşlarının Twitter hesabı üzerinden sahte görsellerle paylaşımlar yapıldı. Paylaşımların Berat Albayrak'ın hesabının hacklendiği yönünde olması dikkatlerden kaçmadı. 

BAKANLIĞIN HESABINDAN PAYLAŞIMLAR KALDIRILDI 

İddiaların ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabındaki son aylara ait bütün gönderiler silindi. Hesapta sadece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ilişkin paylaşım kaldı. 

maliye-bakanligii-hesabi.jpg

REUTERS: BAKANLIK'TAN BİR YETKİLİ İSTİFAYI DOĞRULADI 

Reuters, Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkilinin istifayı doğruladığını ve bu haberin ardından Türk Lirası’nın Asya borsalarında yüzde 1'den fazla değer kazandığını duyurdu.

AKŞENER'DEN VİDEOLU TEPKİ 

İstifa haberlerine ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden daha önce partisinin grup toplantısında yaptığı bir konulmayı paylaştı. Akşener, “Ya milletini seçip gerekeni yapacaksın ya da damadını seçip ilk sandıkta gideceksin” ifadelerini kullandı. 

 

 

İSTİFA HABERİ AVRUPA MEDYASINDA: ERDOĞAN'IN DAMADI İSTİFA ETTİ 

Avrupa basını istifa iddialarının ardından “Erdoğan'ın, Maliye Bakanı olan damadı istifa etti” ifadelerine yer verdi. Haberi son dakika olarak duyuran Die Welt gazetesi, istifanın gerekçelerine ve sağlık sorunlarına yer verdi.

Albayrak'ın instagram hesabından istifayı duyurduğunu belirten gazete, “Türk Lirası, geçtiğimiz aylarda dramatik şekilde değer kaybetti. Cuma akşamı, dolar karşısında 8.52'ye geriledi. Yılbaşından bu yana kayıp yüzde 30'u buldu. Kriz nedeniyle Merkez Bankası başkanı görevinden alındı. Piyasalar, yüksek enflasyon ve döviz rezervlerindeki keskin düşüşten korkuyor. Türkiye ekonomik krizin eşiğinde” ifadelerini kullandı.

die-welt.jpg

Stuttgarter Zeitung da haberi benzer bir şekilde verdi. Gazetedeki haberde, Albayrak'ın açıkladığı gerekçelere yer verildi.

 

stuttgarter-zeitung.jpg

Aynı şekilde Avusturya medyası, İsviçre ve diğer Avrupa ülkeleri medyası da habere geniş yer ayırdı.

nac.jpg

Avrupalı ajansların geçtiği haberler tüm gazete ve haber siteleri ile kanallarda yer alırken, medya istifayı Türk Lirası'nın değerinin düşüşüne, döviz rezervlerinin erimesine ve ekonomik kriz riskine bağladı. 

zen.jpg

 

DAVUTOĞLU: KABİLE DÜZENİNE DÖNDÜK 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da henüz teyit ya da tekzip edilmeyen istifa paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı.  

“Hazine ve Maliye Bakanının istifa açıklaması ile bu gece yaşananlar siyasetimizi ve devletimizi aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesini zorunlu kılıyor" diyen Davutoğlu, "İşte bunun için güçlendirilmiş parlementer sistem diyoruz ve herkesi bugünkü açıklamamızı takip etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums