AFAD: Ölü sayısı 24e yaralı sayısı 804e yükseldi

AFAD: Ölü sayısı 24e yaralı sayısı 804e yükseldi
31.10.2020 - 08:27
2995

 İzmir Seferihisar'da deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Kandilli 6.9 olarak açıkladı. Çevre illerde de şiddetli sarsıntıya yol açan deprem İstanbul'da hissedildi. AFAD depremde ölü sayısının 24'e yaralı sayısının 804'e yükseldiğini duyurdu. 17 binadan 8'inde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

 İzmir Seferihisar açıklarında deprem meydana geldi. Sarsıntı Marmara Bölgesi'nden de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6 olarak kaydetti. Kandilli Rasathanesi ise 6.9 olarak verdi. Deprem saat 14.51'de yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

Bayraklı ve Bornova'da bazı binaların çöktüğü bilgisi geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "20'ye yakın binanın yıkıldığı ihbarı var" dedi.

BAKAN KURUM: BORNOVA VE BAYRAKLI'DA 5 BİNANIN YIKILDIĞI BİLGİSİ GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu.

Adliye binası yakınında çok sayıda avukatlık ofisinin bulunduğu bir binanın yıkıldığı öğrenildi. Bornova Belediye Başkanı İduğ, "Bayraklı'da iki kişi hayatını kaybetti" dedi. Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından dört kişi yaralı çıkarıldı

AFAD: 5 İLDE 804 KİŞİ YARALANDI

AFAD depremde ölü sayısının 24'e, yaralı sayısının ise 804'e yükseldiğini açıkladı. 17 binadan 8'inde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı, 9 binada ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, yaralanmaların yaşandığı illerde paylaşıldı. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişinin yaralandığı aktarıldı. 

Depremin ardından 32’sinin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 358 artçı deprem meydana geldi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 152 vatandaşımız yaralanmıştır. Depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır" denildi. 

yarali
Bayraklı'da bir binanın enkazından üç kişi çıkarıldı. Fotoğraf: AA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise şu açıklamayı yaptı: 

"Ben tüm binaları gezerek geliyorum şu an. 10'un üzerinde yan yatmış bina var. Çok hasarlı bina da var. Bütün bu tam yıkılmış olan binalarda ve hasarlı olan binalarda arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. 70'e yakın vatandaşımız yan yatmış binalardan canlı olarak kurtarıldı. Benim ricam bir kere sakin olmaları. Gereksiz kimsenin trafiğe çıkmaması. Trafik İzmir'de kilitlenmiş durumda. Herkesten ricam bizim açıklamalarımızı takip etsinler. Park bahçe gibi yerde kalsınlar. Şu an için kan ihtiyacı yok. İlerleyen vakitlerde böyle bir ihtiyaç çıkarsa onu duyururuz. Ekiplerimizin ulaşmadı bir bina yok. Güvenlik güçlerimize lütfen kimse zorluk çıkartmasın."

yikim
İzmir'de yıkılan binalarda kurtarma çalışmaları başlatıldı. Fotoğraf: AA

 MANİSA'DA BİR BİNA BOŞALTILDI

manisa
Manisa'da büyük korku yaşandı. Fotoğraf: AA

Deprem özellikle çevre illerden Manisa ve Muğla'da şiddetli hissedildi. Manisa Turgutlu'da Yılmazlar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan 5 katlı apartmanda çatlaklar oluştu.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI: HERKES TELAŞLI

İstanbul Vali Yerlikaya "AFAD verilerine göre; saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin CNN Türk'te "Şu an için gelen bir ölüm vesaire haber yok. Herkes telaşlı evlerinden dışarda. 3-4 adet de artçı yaşadık. halen artçı sarsıntılar devam ediyor. Olumsuz bir haber gelmedi. Şu an herkes dışarda" diye konuştu.

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ DEPREMDİ

Bergama Belediye Başkanı ise, "Deprem olduğu esnada belediyedeydik. Tek tek şu anda köylerimiz aranıyor, muhtarlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız işimizin başında. Gerçekten çok şiddetli bir depremdi. Umarım tekrarlamaz. Şu ana kadar buradan gelen bir yıkım haberi yok. Artçı sarsıntı da hissetmedik" dedi.

KEMALBAY: CEZAEVİNDEKİLERİN DURUMU İYİ

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İzmir'deki cezaevlerinde deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Kemalbay, "İzmir’de cezaevlerinin tamamını aradık, genel durumlarının iyi olduğu bilgisi verildi. Takibe devam edeceğiz" dedi.

PROF. PAMPAL: DENİZDE OLMASI ŞANSTIR

CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Süleyman Pampal "Sevindirici yanı büyük deprem sıklığı azdır bu fayda. 6.6 ile 7 arasında 10-15 kat fark var. 6.6 yine de ülkemizde yıkıcı etkiye sahiptir. Depremin ivmesi üst merkezden itibaren uzaklaştıkça azalır. Depremin denizde olması bir şanstır, yıkıcı etkisini de azaltır. Derin bir deprem geniş bir alanda hissedilir" diye konuştu.

'O KADAR SARSILDI Kİ MERKEZİ ATİNA SANDIK'

Gazeteci Stelyo Berberakis, "Atina'da çok hissedildi, o kadar sarsıldı ki merkezi Atina sandık" dedi.

CHP'DEN İZMİR'E HEYET

İzmir'deki depremin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Ali Öztunç kriz yönetimine ve arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla bölgeye gitti. (HABER MERKEZİ

 

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums