Grafiklerle Türkiye’nin ‘corona’ tablosu

Grafiklerle Türkiye’nin ‘corona’ tablosu
2.07.2020 - 07:08
1201

 İlk kez Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da görülen, ardından tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yayılan yeni tip corona virüsü, binlerce kişinin hastalanmasına, çok sayıda kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu.

 Türkiye’de ilk corona virüsü vakası 11 Mart’ın ilk saatlerinde açıklanırken, 17 Mart’ta bir kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Diken, Türkiye’deki hastaların ve hayatını kaybedenlerin sayısıyla toplamda kaç test yapıldığını grafiklerle aktarıyor…

Toplam vaka ve ölüm sayıları…

Günlük vaka ve ölümler…

Hastalığın ikinci haftasında, günlük tanı konan hasta sayısı 1000’i geçerken, açıklanan ölüm sayısı da çift haneye ulaştı. İlk kez 24 Nisan’da, günlük iyileşen hasta sayısı, günlük vaka sayısını geçti.

Aktif vaka sayıları

Aktif hasta sayısı, 23 Nisan’da pik noktasına ulaşarak 80 bin 808 olarak kayda geçti. Daha sonra ise iyileşen hasta sayılarının artmasıyla düzenli olarak azalmaya başladı.

Test sayıları…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk kez 22 Mart’ta 20 bin 345 test yapıldığını söyleyerek toplam sayıyı vermeye başladı. 27 Mart’tan itibaren de düzenli olarak günlük test sayıları açıklanma başlandı.

İlk kez 30 Nisan’da test sayısı 1 milyonu, 14 Mayıs’ta ise 1.5 milyonu geçti. Bugün ise 3 milyon 433 bin 963’e ulaştı.

Grafiğin dikey görüntü sergilemesi vaka ve ölü sayısının katlanarak arttığına işaret ederken, salgının hızlı bir gidişatı olduğunu gösteriyor. Giderek yataylaşan görüntüyse yayılma hızının yavaşladığı yönünde yorumlanabilir.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums