Irakın Haftanin bölgesinde havanlı saldırı: 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı

Irakın Haftanin bölgesinde havanlı saldırı: 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı
26.03.2020 - 09:08
917

  Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan topu ile yapılan taciz atışında, 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Askerlerimize yönelik saldırı sonrası başlatılan operasyonda 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

 Milli Savunma Bakanlığı, bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırıda 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığını duyurdu.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde, 25 Mart 2020 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan ile yapılan taciz atışı neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

"GEREKLİ KARŞILIK VERİLMİŞTİR"

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır" denildi.Açıklamada, derin bir acı ve üzüntüye neden olan olayda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunulurken, yaralı askerler için de acil şifa dilekleri iletildi.

SALDIRI SONRASI DÜZENLENEN OPERASYONDA 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası operasyon düzenlendiğinin açıklayarak 8 PKK'lı teröristin hava taarruzuyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.MANİSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜManisa'nın Turgutlu ilçesine şehit ateşi düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen PENÇE-3 Harekatı sırasında teröristlerce girilen çatışmada havan atışı nedeniyle Uzman Onbaşı Onur Karakaya şehit düştü. 22 yaşındaki Karakaya'nın annesi Ümmü ile babası İbrahim Karakaya'ya acı haber verildi. Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban ve resmi daire yetkilileri tarafından aileye haber verilmesi sonrasında 112 Acil Servis ekipleri de kapıda hazır bekletildi. Acı haberin ardından babaocağına Türk bayrağı asıldı. Öte yandan acılı aileye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Manisa İl Müdürlüğü psikologları tarafından da destek verildi.Yaklaşık 2 yıldır görev yaptığı öğrenilen 22 yaşındaki şehidin 3 aylık nişanlı olduğu öğrenildi.

Şehidin yakınlarını, komşuları ve protokol üyeleri teselli etti. Yaklaşık 2 yıldır görev yaptığı öğrenilen 22 yaşındaki şehidin 4 aylık nişanlı olduğu ve kardeşi Uğur Karakaya'nın(26) ise Edirne ilinde askerlik görevini yaptığı öğrenildi. Şehidin baba evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı.

Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya

TÖRENE CORONA ENGELİ

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya için törenin corana virüsü sebebiyle camide cenaze törenini yapılmayacağı, töreninin saat 12.00'de ilçedeki şehitlikte sade bir tören düzenleneceği ve ardından şehitlikte son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar kapsamında Irak'ın kuzeyinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş'ın acı haberi ise Şanlıurfa Bozava ilçesindeki babası Mehmet Karataş(50) ve annesi Emine Karataş'a(44) ulaştı.

Bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş'ın 7 kardeşi olduğu öğrenilirken, baba evine sokağına dev Türk Bayrağı asıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş

MSB: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE BIRAKILMAMIŞTIR

MSB’nin açıklamasında şöyle denildi:

*Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde, 25 Mart 2020 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan ile yapılan taciz atışı neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

* Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz.

 

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums