AKP kazanınca Mercedes cip satışı patladı

  • 6.01.2015 00:00

 Bildiğiniz gibi ekonomi son üç yıldır yeterli düzeyde büyümedi. Ve son üç yılın ortalama büyüme hızı yüzde 3,1 oranında gerçekleşti. Tabii bu büyüme hızı Türkiye’ye yetmedi. Hattâ bir de yüksek oranlı devalüasyon yaşanınca bu defa milli gelir dolar bazında epeyce azaldı. Hatırlayacaksınız 2013 yılında 822 milyar dolara ulaşan milli gelir 2015’te 705 milyar dolara geriledi. Bu arada son on aydır ihracat üst üste düşüyor. Yine 2015’in ocak- ağustos ayları arasında 64 milyar dolar tutarında yabancı sermaye bu ülkeyi terk etti. Gıda enflasyonu yıllık 8,69, işsizlik oranı yüzde 9,8 oldu. İşte bu kendi yarattığı ekonomik enkazı AKP 1 Kasım seçimlerinin ardından devraldı.

BABALAR “AKP KAZANIRSA OĞLUM SANA MERCEDES CİP ALACAĞIM” SÖZÜ VERMİŞ

Peki, bu enkaz nasıl kaldırılacak?

Bu enkazı kaldırmak için önce lüks AVM, lüks konut, lüks otomobil tüketimine giden kaynakları imalat sanayine ve tarıma yöneltmek gerekiyor. Böylece dış ticarete konu mal üretip, ihracatı artırarak büyümek şart. Aksi takdirde AKP’nin kendi enkazını kaldırması pek mümkün görünmüyor.

Niye mümkün görünmüyor?

Hemen açıklayalım; AKP 1 Kasım seçimlerini kazanınca oto galerilerinde Mercedes cip kalmadığı belirtildi.

MERCEDES CİP FİYATI 750 BİN LİRA BU PARAYLA 47 GENÇ ÜNİVERSİTEYİ BİTEREBİLİR

Çünkü “AKP kazanırsa oğlum sana cip alacağım” sözünü veren babalar oto galerilerinde cip bırakmamışlar. Unutmadan hemen belirtelim Mercedes ciplerin fiyatı 750 bin lira. Dile kolay 750 bin lirayla tam 47 öğrenci dört yıllık lisans eğitimini tamamlayabiliyor. Ama AKP’li yeni zenginler, 47 gencin üniversite bitirme maliyetine, AKP’nin iktidarını kutlamak için oğluna Mercedes cip alıyor.

ANGELA MERKEL BOŞUNA GELMEMİŞ

Bir de “bu Mercedes cip kimin ekonomisine yarıyor” sorusu hemen akla gelebilir. Hemen cevaplayalım; bildiğiniz gibi Mercedes cipleri Almanlar üretiyor. Dolayısıyla Mercedes cip satışından Alman ekonomisi kazanıyor. Anlayacağınız Angela Merkel seçim öncesi boşuna Türkiye’ye gelmemiş. AKP kazanınca Mercedes cip satışlarının patlayacağını düşünerek gelmiş herhâlde.

Tekrar ekonomideki enkazın nasıl kaldırılabileceğine dönersek…

Enkazın kaldırılması için işte bu Mercedes ciplere, lüks konutlara, lüks AVM’lere yatırılan paraların imalat sanayiine ve tarıma yöneltilmesi gerekiyor. Dolayısıyla yeni kurulacak AKP hükümeti kaynakları dış ticarete konu olan malların üretimine aktarmalı. Aksi takdirde bu enkaz kalkmaz.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums