Davutoğlu enkaz devraldığını söylüyor

  • 14.09.2015 00:00

 Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmalarında sürekli restorasyondan bahsediyor. Hattâ Cumartesi günü AKP kongresinde delegelere restorasyon sözü verdi.

Bildiğiniz gibi “restorasyon” ilk duruma getirme anlamına geliyor. İşte Davutoğlu restorasyon diyerek AKP’nin kuruluş ilkelerine dönmesini öneriyorYani 14 yıldır iktidarda olan AKP’nin son dönemde ülkeyi enkaz hâline getirdiğini açıkça itiraf ediyor. Sonra da kalkıyor Türkiye’deki ekonomik sorunların dünya ekonomisindeki krizden kaynaklandığını ileri sürüyor. Kısacası Davutoğlu dünyada kriz yaşandığını sanıyorOysa bir kriz gerçekten var. Ama o kriz, iktidarların yaptıkları iddia edilen yolsuzluklardan dolayı sadece Brezilya ve Türkiye’de yaşanıyor.

Davutoğlu’nun işte bu karmakarışık, ürkek söylemi hemen akla Türkiye’deki siyasi ve ekonomik enkazı “kimden devraldığı” sorusunu akla getiriyor. Davutoğlu restorasyon diyerek partinin ilk dönemine yani kuruluş ilkelerine dönmesini isteyerek bahsettiği enkazı Erdoğan’dan devraldığını üstü kapalı olarak söylüyor.

 

DAVUTOĞLU DÜNYADA EKONOMİK KRİZ OLDUĞUNU ZANNEDİYOR

Gelelim Davutoğlu’nun ekonomiye bakışına…

Davutoğlu’nun söylediği gibi dünya ekonomisinde kriz yok.

Niye yok?

Çünkü Amerikan ekonomisi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7, Euro Bölgesi yine aynı dönemde yüzde 1,3 oranında, Çin yüzde 7 oranında büyüdü. Dolayısıyla dünya ekonomisinde bir kriz yok.Tam aksine Türkiye ekonomisinde kriz var. Şöyle; bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’de kişi başına gelir 10 bin 390 dolardan 9 bin 901 dolara geriledi. Böylece Türkiye orta gelir düzeyindeki ülke kategorisinden çıkıp fakir ülke kategorisine doğru geriledi. Yine dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye’de gıda fiyatları son bir yılda yüzde 9,71 oranında arttı. Yine işsizlik oranı Güney Kore’de yüzde 3,7, Çin’de yüzde 4, Hindistan’da yüzde 4,9, Malezya’da yüzde 3,1 oranında seyrederken Türkiye’de işsizlik yüzde 9,3 oldu. Bir de hemen unutmadan hatırlatalım bu yılın ilk altı ayında Türkiye’den 37 milyar dolar tutarında yabancı sermaye çıkışı oldu. Bu arada Türk parası yıl başından bu güne Amerikan Doları karşısında yüzde 30 oranında değer kaybederek en kırılgan para birimi unvanına sahip oldu.

Anlayacağınız Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisinde neler olduğundan pek haberi yok. Türkiye ekonomisinin krizde olduğunu bilmiyor. Türk parasının değerinin üçte birinin altı ayda yok olmasının ekonomide kriz anlamına geldiğini algılayamıyor. Aksine dünya ekonomisinin krizde olduğunu zannediyor. İşte böyle.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Mehmet Akbacak
    Mehmet Akbacak
    17.12.2013 13:19

    Fethullah hoca efendiyi demokrasi havarisi gibi göstermeniz hiçde gerçekci değil.Çünkü Barış Çözümündeki tavrını nasıl açıklarsınız,saygılarımla.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums