Kırmızı et fiyatları arttı, âkiller toplansın

  • 6.02.2015 00:00

 Halkın iradesini yansıtmayan düşük hükümet iktidarda kalmakta direnince yabancı sermaye kaçtı. Yerli sermaye yatırımlarını yurtdışına götürdü. Tabii sermaye kaçınca ekonomide işler bozuldu. Bu arada yılda 35 milyar dolar gelir sağlayan turistlerin sayısı azaldı. Türkiye riskli diye turistler İspanya’ya ve Yunanistan’a yöneldiler. Dolar aldı başını gidiyor. Tabii bir de kırımızı et fiyatları hızla artıyor. Kıymanın kilogramı 40 lira oldu.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI TARIM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI’NA BAĞLANDI AMA SORUN ÇÖZÜLEMEDİ

Et fiyatlarındaki artışı durdurmak için güya Merkez Bankası Başkanı, Tarım Bakanlığı Müsteşarı’na bağlanmıştı. Başkan bu bağlılıktan çok memnundu. “Çok şey öğreniyorum” demişti.

DURMAK YOK FİYATLARI ARTIRMAYA DEVAM

Ama kırmızı et üreticileri “durmak yok fiyatları artırmaya devam” dediğinden fiyatlar arttı. Demek ki Başkan, Müsteşar’dan pek bir şey öğrenememiş.

Gelelim et fiyatlarındaki artışın yarattığı soruna…

Et fiyatlarındaki artış sınıfsal bir sorun yaratıyor. Artık düşük gelir grupları kırmızı et yiyemiyorlar. Çünkü kişi başına ortalama gelir azalmaya başladı. Ve 10 bin 823 dolardan 10 bin 200 dolara geriledi. Tabii gelirdeki gerileme en çok en alttaki grubu etkiliyor. Onların günlük geliri 4,3 doların, yıllık olarak 1570 doların altına düşüyor. Ama soruna çözüm bulacak ekonomiden sorumlu bakan ortada yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sessiz. Dolayısıyla sorunlar çözülemiyor. Et fiyatlarıyla, ekonomiyle ilgilenen yok. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde düşmüş hükümetin 12 bakanı halkın seçmediği kişilerden oluşuyor. Kırmızı et fiyatı artmış, dolar uçmuş umurlarında değil. Bir de halkın seçmediği bu bakanlar angarya suçtur diye maaş istiyorlar. Anlayacağınız halka rağmen hükümet edip bir de maaş verin diyorlar. Asıl sorun iktidardan bir türlü gitmek istememeleri tabii ki. Zorla tepelerde dolaşıyor. İşte milli iradeyi temsil etmeyen bu bakanlar görevlerini de yapamayınca bu defa ortaya durumdan vazife çıkartan âkiller yani akıllı adamlar çıkıyorlar. Ama âkiller insanların günlük hayatını kolaylaştıracak sorunlarla pek ilgilenemiyorlar. Hâlbuki kırmızı et fiyatları arttı, âkiller devreye girip bu soruna da bir çözüm bulmalı.

SEÇİLMEMİŞLER DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTIP ÜLKEYİ YÖNETİYOR

Gelelim böyle bir tespiti niye yaptığımıza…

Yaptık, çünkü, seçilmemiş kişiler ülkeyi yönetmeye kalkıyorlar. Dolayısıyla sorunlar çözülemiyor. Oysa halkın iradesi TBMM’ye yansıdı. Ve Türkiye’yi yönetebilecek kapsayıcı bir hükümet alternatifi oluştu. Bu alternatife göre; AKP- CHP hükümeti kapsayıcı bir hükümet olabiliyor. Böylece Türkiye ekonomisinin bozulan yatırım iklimi düzeltilir. Ve ekonomi yeniden sürdürülebilir büyüme hızına ulaşabilir. Böylece kişi başına gelir yükselmeye başlar.

İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ KOŞULLARDA AKP- CHP HÜKÜMETİ ŞART

O hâlde artık düşmüş hükümet ve iktidar tarafından atanmış âkiller acilen devreden çıkmalı. Durumdan vazife çıkartanlara ihtiyacı yok bu ülkenin. Halkın iradesini yansıtan seçilmişler devreye girmeli. Bu koşullarda bu ülkeyi düzlüğe çıkartabilmek için AKP- CHP koalisyonu şart. İçinde bulunduğumuz koşullarda daha iyi bir alternatif olmadığını belirtelim.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums