Kılıçdaroğlu: Gitsinler Şanlı Urfa’da yoksulluğu görsünler

  • 18.05.2015 00:00

 Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit ve Adana mitinglerine katıldık. Hemen belirtelim mitingler çok canlı. Halkın ilgisi yüksek.

Bu arada hemen belirtelim, havaalanından miting meydanına kadar geçilen yollarda vatandaş CHP’nin seçim otobüsüne sıcak yaklaşıyor. Yine Kemal Kılıçdaroğlu miting meydanlarında insanları sıkmıyor. Kısa konuşuyor. Mesajını doğrudan vatandaşa veriyor. Ve büyük alkış alıyor. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun emekliye iki maaş ikramiye sözü meydanlarda coşkuyla karşılanıyor. Nedenini Kılıçdaroğlu’na sorduk. “Çünkü,” diyor; “emekliye iki maaş ikramiye toplumun bütün kesimlerinden kabul gördü. Esnaf da sevindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin patinaj yaptığını kendisi söyledi. O hâlde ekonomiye bir can suyu vereceğiz. Emekli Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi ikramiye alınca bu parayla evine bayramlık alacak, torununa haçlık verecek. Böylece yapılan bu harcamalar esnafın yüzünü güldürecek. Ekonomi canlanacak. Başbakan olursam 17 Temmuz’da başlayan Ramazan Bayramı’nda emekliye ilk ikramiyeyi verebilmek için hemen gereken yasal düzenlemeyi yapacağız.

Gelelim şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun uçakta verdiği mesajlara…

Kılıçdaroğlu; “Davutoğlu 1000 liranın altında emekli maaşı alan 8 milyon 200 bin kişi olmadığını, bu rakamın yalan olduğunu söyledi. O hâlde çıksın kendisi doğru rakamı açıklasın. Asıl Davutoğlu ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in sözleri birbirini tutmuyor. Davutoğlu emekliye 100 lira ilave vereceğiz dedi bundan emeklilerin yüzde 60’ının faydalanacağını kendisi söyledi. Türkiye’de 12 milyon emekli, dul ve yetim var. O hâlde benim söylediğim rakam doğru. Bir de 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin en büyük ayıbı bir emeklinin 1000 liranın altında maaş almasıdır,” dedi. Yine Kılıçdaroğlu; “Gitsinler Şanlı Urfa’da yoksulluğu görsünler. Gitsinler Ankara’nın varoşlarında yoksulluğu görsünler,” diyerek iktidarın yoksulluğa duyarsızlaştığını belirtti.

ACİZLİĞİNDEN BENİ İŞVERENLERE ŞİKÂYET EDİYOR

Kılıçdaroğlu bu arada asgari ücreti 1500 lira yapacaklarını ve asgari ücretten vergi almayacaklarını açıklayınca, Davutoğulu’nun kendisini işverenlere şikâyet ettiğini söyledi. “Hattâ kapalı toplantıda işverenlere ‘asgari ücreti 1500 lira yapacak Kılıçdaroğluna niye karşı çıkmıyorsunuz’ diye sitem etmiş.Acizliğinden kapalı kapılar ardında beni işverene şikâyet ediyor.” Yine Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın asgari ücreti bilmediğini, 1000 lira zannettiğini, oysa asgari ücretin 949 lira olduğunu kendisinin onlara hatırlattığını belirtti.

ARACINI YENİLEYEN TAKSİ ŞÖFÖRÜNDEN KDV VE ÖTV ALMAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu: “Şimdi çıkmışlar taksi şoföründen aracını değiştirdiğinde KDV ve ÖTV almayacaklarını söylüyorlar. Oysa bunu ilk defa biz söyledik. Aracını değiştiren taksici esnafından ÖTV ve KDV almayacağımızı tekrar ediyoruz.

İSTİKRAR OLAN EKONOMİDE 6 MİLYON 200 BİN İŞSİZ Mİ OLUR?

Yine Kılıçdaroğlu ekonomi yönetiminin çok başı olduğunu belirtti. Ekonomide istikrar olmadığını söyledi. Ekonomi yönetiminin sıcak parayı kullanamadığını, hiçbir alanda hükümetin politikasının olmadığını, sıcak para kesilince başarısızlığın ortaya çıktığını belirtti. Bir de biz gidersek ekonomik istikrar bozulur diyen hükümete şu soruyu sordu: “İstikrar olan ekonomide 6 milyon 200 bin işsiz olur mu?

AKP’NİN KALESİ OLAN İLLERDE ESNAF BATTI

Kılıçdaroğlu; AKP’nin kalesi olan illerde kamuya olan ödemelerin, çek ve senet ödemelerinin yapılamadığını söyledi. Ve Siirt’te ödemelerde aksamanın yüzde 67.4, Şırnak’ta yüzde 51.9, Hakkâri’de yüzde 43.1, Kayseri’de yüzde 28.1 olduğunu belirtti.

KÜÇÜLEN EKONOMİDE VERGİ VE SGK BORCU İÇİN YENİ SAYFA AÇMAK GEREKİYOR

İşte bu nedenle Kılıçdaroğlu borçlu esnafa ve KOBİ’lere ödeyemedikleri vergi ve SGK borçları için yeni bir sayfa açacaklarını, bu arada vergi ve SGK’sını zamanında ödeyenlere bir yıllık faizsiz kredi vereceklerini söyledi. Yine Kılıçdaroğlu vergisini, SGK’sını, çekini, senedini, ödeyemeyen esnafa yolsuzluğun nasıl anlatılacağını işte bu nedenle seçim bildirgesinde ekonomiye ağırlık verdiklerini söyledi. Ve vergi, SGK’da yeni sayfaya herkesin sıcak baktığını çünkü ekonominin küçüldüğünü, küçülen ekonomide vergisini ve SGK borcunu ödeyemeyenlere baskı yapmanın anlamsız olduğunu. Yeni bir sayfa açmak gerektiğini belirtti.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYINCA YILDA 30-40 MİLYAR DOLAR SERMAYE GELİR

Kılıçdaroğlu; “CHP iktidara geldiğinde yeni bir dış politika uygulayacağız ve içeride hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Bir CIA’ya bakın bir de MİT’e bakın. Kurumlar sıcak siyaset müdahalesine tepki verirler. Bizde Merkez Bankası, BDDK, Genel Kurmay tepki veremiyor. Oysa ABD’de benzeri kurumlar sıcak siyasetin müdahalesine hemen tepki verirler. Türkiye’de tek parti devleti var. Kurumlar tepki veremiyor. Kurum kültürü oluşmuyor. Hemen belirteyim ilkokul mezunu siyasetçi olabilir. Ama devlette şube müdürü olmak için üniversite bitirmek gerekiyor. O hâlde kurumsal kültürü oluşturmak şart. İşte bu nedenle AB’nin yeni fasıllar açmasını beklemeden kendi irademizle 1. sınıf demokrasiye geçeceğiz.Yüzde 10 barajını kaldıracağız. Lider sultasına son vereceğiz. Bir de yeni anayasa için 60 maddede uzlaşma sağlandı. Ama Erdoğan Başkanlık sultasını çekmediği için yeni anayasa çıkmadı,” dedi.

SİLAH DESTEĞİ SAĞLANMASA FARKLI BİR SURİYE OLURDU

Suriye konusuna gelince… Kılıçdaroğlu: “Türkiye’de Suriye Konferansı toplanmalı. Silah desteği sağlamasaydı farklı bir Suriye olurdu. Suriyeli göçmenler nedeniyle Manisa ve Gaziantep’te olaylar çıkıyor. Gaziantep’te ev kiraları aşırı yükseldiği için memurlar şehir dışında ancak ev bulabiliyorlar. Kaç Suriyelinin yaşadığını kimse bilmiyor. Oysa bir tampon bölge kurulup bu insanların orada barınması sağlanabilirdi. Şimdi barış ortamı yaratılıp sonra Suriyelilerin kendi ülkelerine güvenli bir şekilde gönderilmesi sağlanmalı.

EN KÖTÜ SENARYO AKP’NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASIDIR

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye için en kötü senaryonun AKP’nin tek başına iktidar olması olasılığı olduğunu belirtti. “Hem ekonomide, hem uluslararası politikada hem de iç politikada ayrışmışlık var,” dedi.

Bu arada Kılıçdaroğlu polislere 3600 ek gösterge verileceğini, işsiz evlat vergisinin kaldırılacağını, TOKİ’ye görev verip bir yılda öğrenci yurtlarının yapılmasını sağlayıp evsiz, açıkta öğrenci kalmamasını sağlayacağını belirtti.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums