Ali Babacan hesap biliyor mu

  • 27.04.2015 00:00

 Türk Lirası Amerikan Doları karşısında korumasız kaldı. Ve Aralık 2014’ten bugüne Türk Lirası’nın değeri dolar karşısında yüzde 23 oranında azaldı.

Peki, bundan sonra ne olacak?

Bundan sonra büyümeyi destekleyen veriler gelmediği için Türk parası değer kaybetmeye devam edecek. Bir de Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artırımı beklentisi sürekli endişe yarattığı için korumaz Türk parası talep edilmeyen bir para birimi hâline gelecek. Bu arada Türkiye’nin bir tek avantajı var. O da devalüasyon nedeniyle ucuzlayan işgücü. Ama hukuki öngörülemezlik yabancı sermaye girişini azalttığından ucuz işgücüne rağmen yatırım yapılamıyor. O hâlde mevcut ekonomi yönetimiyle Türk parasının değerinin korunmayacağını ve yatırımların azalacağını söylemek herhalde hatalı olmaz.

ALİ BABACAN 10 BİNİ 21 BİNDEN FAZLA ZANNEDİYOR

Peki, ekonomi yönetimi Türk parasının değerini niye koruyamıyor?

Koruyamıyor, çünkü ekonomi yönetiminin hesabı zayıf.

Niye zayıf?

Zayıf, çünkü dün Ali Babacan muhalefete çatıp emeklilere iki maaş ikramiye verilirse Yunanistan gibi olacağımızı söylemiş.

Oysa Türkiye’de kişi başına gelir 10 bin dolar, Yunanistan’da 21 bin dolar. Keşke Yunanistan gibi olsak. Kişi başına gelirimiz 21 bin dolar olurdu.

Tekrar Babacan’a dönersek…

Herhalde Ali Babacan 10 bin doların 21 bin dolardan daha fazla olduğunu zannediyor. Bir de Türkiye’nin 2014’te milli geliri 823 milyar dolardan 800 milyar dolara geriledi. Tabii bu arada kişi başına gelir 418 dolar azalarak 10 bin 822 dolardan 10 bin 404 dolara düştü. Yani Babacan yönetiminde fakirleştik.

Oysa 14 yıl boyunca ekonomiyi hesap bilenler yönetseydi kişi başına gelir 21 bin doları bile aşardı.

İşte örnek size; Turgut Özal beş yılda kişi başına geliri 1.026 dolardan 4.116 dolara yükseltti. Dolayısıyla hesap bilen kişilerin ekonomi yönetimine gelmesinde fayda var.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums