Ali Bey biz mi yapacaktık siz mi yapacaktınız

  • 16.03.2015 00:00

 Ali Babacan iyi hoş da konuşmaları bir tuhaf. Bakın niye tuhaf? Ali Babacan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde şunları söylüyor:

Gri alanların olmadığı, yasaların açık açık yazılıp çizildiği bir düzen…

Birinci sınıf demokrasi olmamız için hukuk devleti olmamız şart.

İşte ancak bunları sağlarsak Türkiye’de gerçek anlamda bir hukuk devleti olabiliriz.

 

HUKUK DEVLETİNİ KURMALIYMIŞIZ

Ve önerilerinin hemen ardından –şimdi sıkı durun–, “İleri ekonomi olmak için hukuk devleti olmak şart” diyor.

Bu sözleri duyunca sanki Ali Babacan 13 yıldır Başbakan Yardımcısı ve milletvekili değil. Sanki hükümetin yaptığı uygulamalardan canı yanmış, dolar zıplayınca borçları nasıl ödeyeceğim diye düşünen işadamı gibi konuşuyor.

Hâlbuki son dönemde yatırım iklimini bozan internet yasaklarını getiren, twitter ve facebook kapatma, vatandaşın malına el koyma, çıplak arama, 48 saat gözaltı, yargıç yetkisinin kolluğa devredilmesi türünden antidemokratik ve hukuk devletine uymayan yasalar hep Bakanlar Kurulu tasarısı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Ve işte bu ülkeyi hukuk devletinden uzaklaştıran yasa tasarılarının tümünü Ali Babacan imzaladı.

Tabii ardından bir de TBMM’ye gidip antidemokratik ve yatırım iklimini bozan bu yasalara evet oyu verdi. Bu arada sözkonusu antidemokratik yasaları öğrenen yatırımcıların derhal Türkiye’yi terk ettiklerini belirtelim. Hattâ Türkiye’de oturanlar artık yatırımlarını diğer ülkelere yapıyorlar. İşte bu nedenle 2014’te bu ülkede oturanların 4,7 milyar dolar tutarında doğrudan yatırımlarını yurtdışında yaptıklarını belirtelim.

Bir de çıkan bu yasalarla birlikte ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Ali Bey’e bağlı olan vergicinin, BDDK’cının, SPK’cının, devlet bankacısının özel sektör üzerindeki baskıcı tavrı ve yoğun bürokrasi büyüme hızını, ihracatı, sanayi üretimini geriletti. Enflasyonu artırdı. İşsizliği çoğalttı.

 

YAPISAL REFORMLARI YAPMALIYMIŞIZ

Hemen unutmadan belirtelim, bu ülkede tüketici güven endeksi 2014’ün mayıs ayından beri sürekli azaldı. İhracat, 2015’in ilk iki ayında geçen yılın aynı ayına göre sırasıyla yüzde 9,8 ve 13 oranında geriledi. İmalat sanayii üretimi ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 oranında düştü. Gıda enflasyonu yüzde 13,7 oldu. İşte bütün bu olumsuz gelişmelerin ardından şimdi Ali Bey bir de yapısal reformlar yapılmalı diyor. Yani 13 yıl yüksek faiz- düşük kur politikası uygula, ihracatı kârlı olmaktan çıkar, lüks AVM, lüks konut, lüks lokantayı teşvik et, bu ülkeyi sıcak para bağımlısı yap, GAP, Konya Ovası Sulama Projelerini ertele, sonra bize dönüp “yapısal reformlar yapılmalı” diye talimat ver. Sanki 13 yıl Başbakan Yardımcılığını biz yaptık.

 

CUMHURİYET’İN YÜZDE 15’İ ALİ BABACAN İLE GEÇTİ

Hâlbuki Ali Bey çıkıp “13 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptım. Cumhuriyet döneminin yüzde 15’i benim Başbakan Yardımcılığımda geçti. Yapısal reformları 13 yılda yapamadık. Vergiciler, BDDK, SPK, devlet bankaları bana bağlıydı ama ilkeli bir denetim sistemi oluşturamadık. Bürokrasiyi kaldıramadık. Hukuk devletini kuramadık. Yüksek faiz- düşük kur politikası uyguladık. İhracatı kârlı olmaktan çıkardık. Kaynaklarımız lüks tüketime gitti. Büyüme hızı düştü. Ve ekonomi geldi şimdi duvara tosladı. Özür dilerim” diyeceği yerde, sanki biz 13 yıldır Başbakan yardımcısıymışız gibi bize dönüp “Hukuk devleti kurulmalı, yapısal reformlar yapılmalı” diyor Ali Bey.

Bu arada medyada bazıları sanki muhalefet lideriymiş gibi Ali Bey’i alkışlıyor. Onları anlamak da mümkün değil.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums