Merkez, lüks yaşamın faizi yüksek olur dedi

  • 26.09.2014 00:00

 Merkez Bankası faizleri değiştirmedi.Politika faizini yüzde 8,25, faiz koridorunu da yüzde 11,25 ile yüzde 7,5 aralığında tuttu. Yine Merkez, gıda fiyatlarının enflasyonun yüksek seyretmesine neden olduğunu belirtti. Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikasına devam edileceğini söyledi.

Peki, Merkez bu kararıyla kime ne mesaj veriyor?

Merkez bu kararıyla hükümete lüks harcamalara devam ettiğin sürece faiz yüksek kalacak mesajını veriyor.Çünkü tarımsal üretimi artıracak, gıda fiyatlarını ucuzlatacak GAP ve Konya Ovası Sulama Projesi yerine tam 1 milyar doları Ak Saray’a, ithal uçağa yatırırsan faiz düşmez diyor. İşte Merkez’in söylediği bu.

***

BU KIŞ FAŞİZM GELECEK

Biz öğrenciyken Celal Bayar “Bu kış komünizm gelecek” dedi. Sevindik. Çünkü herkes yeteneğine göre çalışacak, ihtiyacına göre alacaktı. Ama komünizm yerine faşizm geldi. Elinde sopasıyla Kenan Evren devleti ele geçirdi.

Niye yaptık bu hatırlatmayı?

Şundan yaptık; bu ülkeye komünizm gelmezGelse gelse yine faşizm gelir. Çünkü son dönemde devleti ele geçiren oligarşinin özel sektör üzerindeki baskısı hızla artıyor. Kamu bankaları sıcak para getirip Ak Saray’ı, ithal uçağı finanse ediyor. Bu nedenle enflasyon yükseliyor, işsizlik çoğalıyor, büyüme azalıyor. Olaylar böyle gelişince, devlet ekonomide büyüyor, devletin lüks harcamaları alıp başını gidiyor.

Bu arada hemen oligarşinin ekonomik yansıması olan tekelleşmeye bakalım. Artık kitap basımı bile devlet tekeline geçti. Özel sektörün kitap basması yasak artık. Said Nursi’nin kitapları devletin oldu. Her alanda devlet tekeli kuruluyor. Özel sektör bu ülkeyi bırakıp diğer ülkelerde iş yapmaya başladı. Şirketlere yapılan baskıların ardından bu defa vatandaşa baskı yoğunlaşacak gibi görünüyor. Yakında vergi müfettişleri yolda vatandaşı durdurup cüzdanındaki parayı saymaya başlarlarsa şaşırmayın. Vatandaşın üzerinde iki bin liradan fazla nakit para çıkarsa ceza kesecekler. Bundan böyle sokak simitçilerini, belediye başkanları, Ankara’dan aldıkları talimatla atayacaklar. Bütün bu olan bitene eski Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes “Allah korkusunun yerini iktidar korkusu aldı” diyor.

Şimdi sıkı durun işte faşizmin yeni kanıtı da şu, AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “HSYK seçimlerini AKP’li yargı mensupları kazanamazsa gayrimeşru sayarız” diyor. Anlayacağınız kendisi sandıktan çıkarsa sandık iradesi kutsal. Başkası sandıktan çıkarsa sandık iradeyi temsil etmiyor. Bu söylem bu kış faşizmin geleceğine ilişkin yeni bir kanıt oluyor.

Bu arada AKP’liler 2015’te genel seçimleri yaptırmayabilir. Çünkü AKP’nin artık yaşlanan 70 milletvekili yeniden seçilemeyecek. Bu nedenle seçim yaptırmayıp, yerlerini gençlere terk etmeyerek iktidara çöreklenebilirler. Ballı iktidarı hiçbiri bırakmak istemiyor. Çünkü bu yaştan sonra milletvekili maaşını başka yerde kazanamazlar. Gidişat böyle.

suleymanyasar26@gmail.com

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums