Yerli oto yerine ithal uçak

  • 5.09.2014 00:00

eni Hükümet Programı’nda yerli otomobil üretiminden bahsedilmiyor.

 

Niye bahsedilmiyor?

 

Çünkü yerli oto yerine Cumhurbaşkanı uçağı ithal edildi. Bu uçağın maliyetinin yaklaşıkyarım milyar dolar olduğu ileri sürülüyor. Bir de uçakta füze savmak için füze varmış. Hâlbuki Cumhurbaşkanı barış, insan hakları, fakirliğin azaltılması, küresel suçlarla mücadele, ekonominin ve ticaretin geliştirilmesi için temaslarda bulunur. Bu türden amaçları olan iş seyahatleri için uçakta füze savmak için füzenin olması pek tutarlı değil. Tuhaf geldi.

 

Tekrar 62. Hükümet Programı’nda yer alamayan yerli otoya dönersek...

 

Bildiğiniz gibi geçmiş hükümet sürekli yerli otomobil üretiminden bahsetti. Ve bu yerli oto önemliydi. Hem elektrikli hem de benzinli olacak ve doğa dostu bu yerli otomobilin üretilmesi Türkiye ekonomisi için yeni bir aşama oluşturacaktı. Çünkü bu ülkede üretilen otomobillerin yaklaşık yüzde 80’i ithal parçalardan oluşuyor. Otonun motoru ve aktarma organları yani en önemli kısımları ithal ediliyor. Ve bu parçalara ödenen paralar oto üretiminde önemli maliyet oluşturuyor. İşte bu nedenle yerli otoyu önemsedik. Çünkü bu ithal edilen parçaların yerli üretimle sağlanması hem bilgi üretiminin gelişmesini hem de cari açığın azalmasını sağlayacaktı. Fakat programda yerli oto üretimini göremeyince, yerli otoya ayrılacak kaynağın ithal uçağa verildiğini anladık.

 

Peki, niye anlattık bütün bunları?

 

Şundan anlattık; ithal uçağa verilen yarım milyar dolar, yerli otomobil üretecek özel girişimcilere sermaye desteği olarak verilseydi, şimdi banttan ilk yerli oto çıkabilirdi.

 

Anlayacağınız, GAP, Konya Ovası sulaması yerine paralar lüks AVM, lüks lokanta, lüks konut, lüks ithal otomobillere yatırılınca enflasyon patladı. Bu ülkenin kaynakları dış ticarete konu mal üretimi yerine lüks tüketime, popülist projelere aktarıldı. İşte yarım milyar dolar yerli otomobil üretimi yerine ithal uçağa yatırılınca yerli otomobil de böylece programdan çıktı. Dolayısıyla 62. Hükümet de lüks hayata devam dedi.

 

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums