Hükümetin Türklerle sorunu mu var

  • 28.07.2014 00:00

 Telafer’de Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) katliamından kaçan Türkmenler Kerkük’ün kapısında 50 derece sıcakta çoluk çocuk aç susuz bekliyorlar. Barzani, Türkmenleri içeri almıyor.

Niye almıyor Barzani Türkmenleri Kerkük’e?

Çünkü Türkmenler Alevi’ymiş, Şii’ymiş. İşte bu tuhaf ayrımcılığa bizim hükümetten hiç ses yok. Oysa demokrat olan bu ayrımcılığa karşı sesini yükseltmeli.

Hemen hatırlatmakta fayda var...

1988’de Saddam’ın Enfal katliamından kaçan bir milyondan fazla Iraklı Kürt’e, Turgut Özal, “Alevi misin, Şii misin, Sünni misin” diye hiç sormadan Türkiye sınırlarını açtı. Hatta Saddam’ın katliamından kaçan Kürt liderler Barzani ve Talabani’yi aylarca Ankara’da ağırladı. Bu arada onlara, Özal, Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaportu vererek dünyada serbestçe seyahat etmelerini sağladı.

Yine 1989’da Bulgaristan Başbakanı Todor Jivkov’un işkencesinden kaçan 300 bin Bulgaristanlı Türk, Turgut Özal tarafından hemen sınır kapıları açılarak Türkiye’ye alındı. Ve hepsine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilip eşit koşullar sağlandı. Yine dönemin başbakanı Turgut Özal göçmenlere hızla 23 bin 495 konut tahsis etti. Hem bütçeden hem de kamu fonlarından, Saddam’ın katliamında kaçan Iraklı Kürtlerin ve Todor Jivkov’un işkencesinden kaçan Bulgaristan Türklerinin, geçimleri için ödenek tahsis etti.

Niye anlattık bütün bunları...

Şundan anlattık; Türkiye 2007-2011 arasında Pakistan’a 154 milyon dolar, Somali’ye 78 milyon dolar, Irak’a 77 milyon dolar, Libya’ya 51 milyon dolar, Suriye’ye 21 milyon dolar, Batı Şeria ve Gazze’ye 17 milyon dolar, Sudan’a 11 milyon dolar, Haiti’ye 7 milyon dolar, Afganistan’a 5 milyon dolar insani yardım yaptı.

Bu arada TİKA’nın kalkınma yardımları 2013’te 3 milyar 436 milyon dolara ulaştı. Ve Türkiye, yapılan yardımların milli gelire oranı sıralamasında Almanya, Japonya ve ABD’yi geçti. Fakat bu insani yardımlardan maalesef Türkmenlere pek ulaşan yok.

Bu arada hemen belirtmekte fayda var; iktidar çevrelerinden sürekli Iraklı Türkmenlere silah yardımı yapıldığı söyleniyor. Hâlbuki Türkmenlerin elinde mantar tabancası bile çıkmadı. 200 bin Türkmen IŞİD’in katliamından kaçarak çoluk çocuk perişan vaziyette Kerkük kapısına geldiler.

Kısaca bu hükümet herkese yardım ederken bir tek Türkmenlere yardımdan kaçınıyor anlaşılan. Turgut Özal olsaydı Kerkük’ün kapısında aç susuz bekleyen Türkmenleri bir gecede Türkiye’ye getirirdi. Bütün bunlar yapılmadığına göre “Bu hükümetin Türklerle sorunu mu var” sorusu aklımıza geliyor.

Not:Engin Ardıç, ekonomik beklenti anketlerini TÜİK ve Merkez Bankası yaptırıp, yayınlıyor. Maalesef ekonomide beklentiler nisandan sonra olumsuza döndü. Anlayacağın bana bir hâller olmadı. Ben aynı yerde duruyorum. Tayyip Bey’e bir hâller oldu. Yapmaması gerekeni yaptı, gitti faiz lobisiyle el sıkışıp anlaştı. Ekonomik beklentiler bu nedenle olumsuza dönmüş olabilir.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums