AHMET ALPAYI ANDIK

 AHMET ALPAYI ANDIK
13.01.2019 - 21:14
1363

Geride bıraktığımız 6 Ocak Pazar günü Ahmet Alpay'ı anma toplantısı yaptık.Salonda sayımız elli kişiye yakındı. Ancak mesajları ve yazılarıyla anma gününe katılanlarla sayımız ikiye katlandı. Biraz kaygılı, biraz güvensiz biraz da umutla başlamıştık ise. Kaygılıydık... Çünkü artık uzun süredir aramızdaki yoldaşlık bağları zayıflamıştı. Ancak düğünlerde ve cenazelerde bir birimizi görür olmuştuk. Umutluyduk... Çünkü, uzak kalsak da birbirimize güveniyorduk... 

Hani kalkıp; "hiç kuşku duymadık" desek, yalan olur. Kaygılandık, endişelendik... "ya çok az insan gelirse" diye meraklandık... Ama herşey güzel oldu. Yıllarca biribirini görmeyen yoldaşlarla buluştuk.

Hollanda'nın içinden çoğu yoldaşımız geldi. Yoldaşımızla ortak acılarımızı ve anılarımızı paylaştık. Türkiye'den Ahmet Alpay yoldaşımızın 12 Eylül öncesi çalışma arkadaşları, kavga arkadaşları, hücre yoldaşlarından anlamlı mesajlar aldık. 

Farklı bir gün oldu. Bir yandan, yoldaşımızı kaybettiğimiz için üzülürken; diğer yandan eski yoldaşlarla bir araya geldiğimiz için de sevindik...

Yoldaşımızın eşi Ayten Alpay, hayat arkadaşı, can yoldaşı için şunları söyledi:

“Çok değerli arkadaşlarım. Bu anma gününü tertipleyen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. 

Biz 21 ocakta 45. evlilik yıl dönümümüzü kutlayacaktık. 37 sene önce çok zorlu dönemden geçtik. Hollandaya geldik. Zorluklara rağmen başardık. O zorlukların daha kötüsü de varmış. Onun üstesinden gelemedik. 

Eşim iyi bir eş, çok iyi bir baba ve torunlarını çok seven bir dede. 

Ahmetimi çok erken kaybettik. Nur içinde yatsın. 

Onu hiç unutmayacağız. Kalbimizde, gönlümüzde yaşatacağız. 

Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.“

Türkiye'den gelip anılarını bizimle paylaşan ve babası Kazım Alpay'ın Ahmet yoldasa yazdığı şiiri okuyan yeğeni, Fikret Önen'e, Almanyadan gelerek anma toplantısına katılan 40 yıllık mücadele arkadaşı Müslüm Güler ve eşi Dilber Güler’e, Yaptığı yürekten konuşması ile Hollanda dan yoldaşı İsmail Karadağ'a,

Ahmet Alpay için düzenlediğimiz Anma etkinliğine mesaj gönderen Kocaelili yoldaşları; Ahmet Şahin, Hasan Göremen,  Muharrem Catcat,  Hayrettin Conge, Müstak Müstecaplıoğlu, Erdoğan Alçınkaya, Vacit Çelik, Ali Kiremitçi, Bülent Karataş, Nevzat Çingirt, Hasan Turanlı, Mehmet Ali Alçınkaya, Mustafa Yurtsever, Necati Kur, Özgür Gündoğan, Şevki Çelikçi, Kocaeli Birlik Dayanışma'ya ve Ankara'dan mesaj gönderen yoldaşımız Numan Özer'e,

yazılarıyla katkıda bulunan, Nermin Alpay, Cengiz Altınok, Gazi Başyurt, Mehmet Toker, Özcan Bayraktar, Zekai Büyükada'ya yürekten teşekkürler ediyor, yoldaşça selamlarımızı yolluyoruz...

Anma toplantısı bölümler halinde izlenen sinevizyon gösterimi ve ardından toplantıya katılanların yoldaşımız adına oluşturulan anı defterine hatıralarını yazma ve sohbet şeklinde devam etti. 

Toplantıya katılan ve bu günün organize edilmesine katkıda bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

İsmail Karadağ-Nihat Göktaş-İbrahim Özdemir

 AHMET ALPAY İÇİN ROTTERDAM’DA ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

Kasım ayında  Hollanda’nın Rotterdam kentinde vefat eden Ahmet Alpay için, Hollanda da yaşayan yoldaşları, geçtiğimiz günlerde Alpay için bir anma programı düzenledi.

Ahmet Alpay’ın Kocaelili yoldaşı İbrahim Öztürk’ün girişimleriyle yapılan programa, Kocaeli’de  yaşayan yoldaşları,  Alpay’ın anısına düzenlenen geceye mesaj gönderdi, Alpay ile yaşadıkları anılarını paylaşan yazılar gönderdi.

İŞTE O YAZI VE FOTOĞRAFLAR

"12 Eylül Cuntası " ARANIYOR" ilanları ile peşine düştü. Oysa Seka kağıt fabrikasında işçiydi; haram yememiş, cana kıymamıştı. Memleketini terk etmek zorunda kaldı. Babası Kazım Usta oğluna hasret şiirler yazarak gitti bu dünyadan. Şimdi sürgünden tabutla dönüyor memleketine, anne ve babasının yanına. Huzur içinde uyu Amca.

Bu dünyadan bir Ahmet Alpay geçti. Seni yaşadıkça unutmayacağız."

Nermin Alpay

BU DÜNYADAN BİR AHMET ALPAY GEÇTİ...

Ahmet Alpay'ı ilk olarak 1976 yılı 1 Mayıs çalışmaları sürecinde Birol Başören ile birlikte tanıdım. Seka fabrikasında işçiydi. Daha sonra KDB ( KOCAELİ DEVRIMCILER BİRLİĞİ) Başkanı seçildi.

12 Eylül 1980 askeri faşist diktatörlüğünün TKP Marmara operasyonun da yer altına geçti. TKP operasyonunda göz altına alınıp,  Gölcük Donanma askeri savcılığı tarafından sonra serbest bırakıldıktan sonra,  İstanbul emniyeti tarafından İstanbul TKP operasyonunda tekrar aranınca , Partinin kararıyla İstanbul’a giderek yer altına geçtim. İstanbul'da Ahmet ALPAY ve Semra ARSLAN 'la karşılaştık. TKP Marmara operasyonu, gözaltı ve tutukluluk süreci  üzerine konuştuk.

Ahmet ALPAY yoldaş yurt dışına çıkana kadar farklı zamanlarda bir araya gelerek , siyasal süreç ve Kocaeli ' deki gelişmeler üzerine konuşuyorduk.  Bu görüşmelerde Semra Arslan ve Erdogan Alçınkaya 'da vardı.

Ahmet ALPAY  yoldaş " özgürlük olmadan yaşam ruhu bir beden gibidir ve düşünce olmadan özgürlük şaşkın bir ruh gibidir.  Yaşam, özgürlük ve düşünce bir beden içinde üç kişidir, hiç bir zaman birbirinden ayrılmaz" fikrine inanan yoldaşınızdı.

Hayalleri vardı, hayalleri namusluydu, onurluydu. Dünyanın dört bir yanındaki herkesle yarın yanağından gayri herşeyi paylaşmak ve dünyanın bütün insanlarıyla, yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,  bir orman gibi kardeşçesine yaşamaktı.

Hayalleri için politik göçmen olarak sürgün yaşadı. Bir kere olsun pişmanlık duymadı. Hayalleri de, kavgası da yiğitçeydi.

Bu Dünyada bir Ahmet ALPAY geçti;

Ahmet ALPAY ,  dün uğruna güzel şeyler birlikte yaptığımız yoldaşınızdı.

Büyük insanlık çağrısına inanan,  içinde bulunduğumuz karanlık günleri hep birlikte direnerek aşılacağına inanırdı,

Zulmün ve insanlığın karşısında insanlığı savunarak barış, özgürlük, eşitlik, adalet, demokrasi hemen şimdi diyenlerdendi,

BİZLER TÜRKİYE 'YİZ, BÜYÜK İNSANLIĞA EVET DİYENLERDENDİ.

EN BÜYÜK MUTLULUK YARININ YARATILMASINDA SAKLIDIR, ZİRA GEÇMİŞTE DEĞIL, YARIN BİZİMDİR DİYEN YOLDAŞINIZDI.

MÜCADELESİ VE ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ. UNUTMADIK, HİÇBİR  ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ.

BU DÜNYADAN BİR AHMET ALPAY GEÇTİ...

Ahmet ALPAY yoldaşımız  için düzenlediğiniz anma etkinliğini selamlıyoruz...

12 Mart ve 12 Eylül eylül darbelerini yaşamış, sürgünlere rağmen güzel günlere olan inancını hiç kaybetmeyen Ahmet ALPAY yoldaşımızı politik göçmen olarak doğduğu ve mücadele ettiği topraklardan uzak kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Ahmet ALPAY yoldaşımız;

 Pir Sultan ın ben de bu yayladan şaha giderim,Şeh Bedretti nin Yarin Yanağından gayrı her yerde,Her şeyde birlikte,Karacaoğla nın aşklarında,Dadaloğlu nun başkaldırılarında,Hacı Bektaşın insan sevgisinde,Mevlana nın hoşgörüsünde olduğu gibi bağlıydı ve sevdalıydı  kavgasına, Ülkesine ve dünya ya.

 Yoldaşlar;

 Dün olduğu gibi,Bugünde Sevdamız gibi,Kavgamız gibi,sevmeliyiz birbirimizi.En sevdiklerimizin ölüm haberlerini alarak,kendi ellerimizle yolcu ediyoruz.Bu yaşanası dünyada bir bir gidiyoruz

 Her birimiz çocukluğumuzu,gençliğmizi yaşamadan büyük umutlar için,büyük kavgaları yaşadık.Bizim Tarihimiz

büyük umutların büyük kavgaların tarihidir.Aynı zamanda birbirmizle kavganın da tarihidir.

BUNDAN SONRA BÜYÜK DOSTLUKLARI,BÜYÜK SEVGİLERİ

YAŞAYALIM.BİRBİRİMİZDEN BİR SICAK MERHABAYI,BİR SICAK SELAMI,BİR SICAK SEVGİYİ ESİRGEMEDEN.

UNUTMAYALIM Kİ BÜYÜK KAVGAMIZ,BÜYÜK HAYALLERİMİZ İNSAN İÇİNDİ.

AHMET ALPAY YOLDAŞIMIZI, BİR KERE DAHA SEVGİ VE SAYGIYLA  ANARKEN , ANMA TOPLANTISINI DUZENLEYEN VE KATILAN YOLDAŞLARI SEVGİ  VE SAYGIYLA SELAMLIYORUZ...

KOCAELİ Lİ YOLDAŞLARI...

Ali Kiremitçi, Bülent Karataş, Gazi Başyurt, Hasan Turanlı, Mehmet Ali Alçınkaya, Mustafa Yurtsever, Necati Kur, Nevzat Cingirt, Özgür Gündoğan, Şevki Çelikçi

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums