MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM - 8.Bölüm.

MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM - 8.Bölüm.
12.08.2020 - 07:57
27721

 Gölcükte Sosyalist Birlik Partisi olarak Değirmendere’de bir çay bahçesinde halk ile tanışmak, beldenin sorunlarını halktan dinlemek amaçlı bir toplantı düzenlemiştik. Toplantıya katılım çok iyi idi, bugün de hâlâ olduğu gibi inşaatlarında genellikle Kürt işçilerinin çalıştıkları bir gerçek, o dönemde Gölcük'te inşaatlarda çalışmakta olan Kürt işçilerine faşistlerin saldırıları vardı. Sosyalist birlik partisi Gölcük ilçe başkanımız Cihan Özarı ile beraber Gölcük yeni mahallede bulunan kahvehanelerine gitmiştik, içeri girdiğimiz de kahvehanede bulunan Kürt işçiler tedirgin olmuşlardı, geçip bir masaya oturmuş ikram ettikleri çayı içmiştik sonrasında masamıza gelmeye başladılar, sosyalist birlik partisi Gölcük ilçesi olarak kendilerine yapılan faşist saldırıların farkında olup yanlarında olacağımızı ve yaşadığınız ötekileştirmenin karşısında durduğumuzu herhangi bir sorunları olduğunda partimize gelip bizim ile paylaşmalarını isteyip oradan ayrılmıştık.

O dönem Sosyalist Birlik Partisi sürecinde şunu gözlemlemiştim ; değişim yanlılarının işlerinin her zaman kolay olmadığı idi çünkü her zaman ellerini taşın altına sokmaktan çekinmezler, değişmeyen tek şeyin değişim olduğu sevdalarından vazgeçmezler. Bu uğurda verdikleri mücadelenin bedelini ödemekten çekinmezler, bu bedeli ödetmek isteyenlerin başında ne yazık ki kendilerini sosyalist ve demokrat zanneden zavallı marjinal insanlar olmuştur, bu tablo hâlâ devam ediyor, bana göre Türkiye’de toplumun sosyalist ve komünistlerin çoğunluğunun düşüncelerini ciddiye almamalarının nedeni buradan kaynaklanmaktadır.

Sosyalist Birlik Partisi içerisinde değişimden yana olanlar ile değişimden yana olmayanlar arasında çatışmalar başlamıştı, bu tartışmalar bize de yansımış ve saflar belirginleşmeye başlamıştı. İlçede yaptığımız toplantıda her iki kanadın ileri gelenlerinden birer kişiyi ilçeye davet edip bu durumu kendilerinden dinlemek istemiştik. İlk olarak değişim yanlısı kanattan Zülfü Dicleli’yi davet edip kendisini dinlemiştik ; parti içerisinde kısa zamanda bu tartışmaların nereden kaynaklandığını anlatmaya başlamıştı. Dünyanın hızlı bir değişim süreci yaşadığını bunu görmemiz gerektiğini, Türkiye’de sosyalistlerin bu değişimi doğru okumaları gerektiğini, sonuna geldiğimiz sosyalist düşünce ve sistemin sürdürülebilir olmadığını, yeni bir siyaset kültürü oluşturmanın gerekliliğini savunmuştu, toplantı gergin geçiyordu ve alkollü olan arkadaşlarımız toplantının seviyesini bir hayli düşürmüşlerdi ve şuursuzca saldırıyorlardı, çok alkollü olan bir arkadaşımıza Zülfü Dicleli şöyle bir tepki de bulunmuştu “Bu kadar alkol almasaydın eğer benim anlattıklarımı anlayabilirdin” bu tepkiyi bir hayli ilginç bulmuştuk. Doğrusunu söylemek gerekirse Zülfü Dicleli’nin düşüncelerinden olumlu yönde etkilenmiştim.

İkinci olarak değişimden yana olmayanlardan yanlış hatırlamıyorsam Sıtkı Coşkun’u davet edip kendisini dinlemiştik, isim konusunda yanlış isem yoldaşlarımın beni düzeltmesinden memnun olurum. Neden hâlâ bugünkü sosyalist düşüncenin ve sistemin sürdürülebilir olduğunu anlatmıştı ve toplantı sakin bir havada geçmişti.

Bu iki yoldaşımızı dinledikten sonra bir yol ayırımı meydana gelmiş idi, ilerleyen süreçte kutuplaşma kaçınılmaz olmuştu ve artık bir arada siyaset yapma imkanı kalmamıştı. Bazı arkadaşlarım ile beraber sosyalist birlik partisinden ayrılmıştık ve bu süreç bizim için böylelikle sona ermişti.

Mustafa Yurtsever

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums