MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM - 7.Bölüm.

MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM - 7.Bölüm.
5.08.2020 - 10:35
26674

 TBKP 141 ve 142. maddeleri yürürlükte iken 12 ve 14 Ocak 1991 yılında Ankara’da topladığı 1. büyük kongresinde sosyalistlerin geniş birliği çalışmalarında yer almak üzere kurulan sosyalist birlik partisine katılma kararı almıştı. Biz, Gölcük Tersanesinde çalışan TBKP’liler başta olmak üzere genel kurulda alınan karar’a uyarak Gölcükte sosyalist birlik partisini korma çalışmalarına başlamıştık.

Partinin kuruluş sürecine Gölcükteki sosyalistlerin katılımını sağlamak üzere sorumluluk üstlenmiştik, işimiz kolay değildi, çünkü illegal geçmişimiz ağır basıyordu , genelde 1980 öncesinde sosyalistlerin kendi içlerinde yaşadıkları problemler vardı. Bir çok yoldaşımız Chp’de politika yapıyordu, 1980’den önce Milli Savunma Bakanlığına bağlı askeri iş yerlerinde örgütlü olan disk’e bağlı Asteriş sendikasının Kocaeli şube başkanlığını yapan Cihan Özarı’ya Sosyalist Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanlığını üstlenme önerisini götürmüştük. Cihan Özarı , önerimizi kabul etmişti hemen ilçe binası için yer tutma arayışına başladık, tutacağımız ilçe binasının Gölcük Tersanesi işçilerinin işe gidip gelme güzergahına yakın olması gerektiğini düşünüyorduk, iş’e gidip gelir iken partiye birlikte uğrayıp bir çay içmeleri önemliydi bizim için. Gölcüklülerin uğrak yeri olan park’a yakın ve amacımıza uygun bir yer bulduk ve kiraladık, akşam iş çıkışında tuttuğumuz yerin badanasını temizliğini yapıyorduk kısa zamanda boyasını badanasını yapıp bitirmiştik ; masa, sandalye, çay ocağı, toplantı salonu ve ilçe başkanının odası dahil tüm hazırlıkları tamamlayıp ilçe binasını açılışa hazırlamıştık.

İlçenin açılışına Chp İstanbul milletvekili Hüsnü Okçuoğlu’nu ve aynı partiden İzmir Milletvekili Kemal Anadolu’yu davet etmiştik, davetimizi kabul edip açılışa katılmışlardı. Görkemli bir açılış yapıp yepyeni bir umut ile partinin örgütlenmesine başlamıştık.

Gölcük Tersanesine partinin İlçe binasının yakın olması nedeniyle öğlen yemekten sonra sendikal mücadelede tanıdığımız işçiler ile beraber ilçeye uğrayıp çay içerdik. İlçe başkanımız Cihan Özarı’nın geçmişte Asteriş Sendikası Gölcük şube başkanlığı yapmış olması tersane işçilerinin ilgisini çekiyordu ki biz bu sırada esnaf ziyaretlerine başlamıştık. Kocaeli’nde grevde olan işçiler için dayanışma çalışmaları başlattık, topladığımız dayanışmayı parti kimliğimiz ile grevdeki işçilere ulaştırdık ve işçiler partinin ismini ilk defa duymalarına rağmen ilgi ile karşılamışlardı, Gölcükte Mhp harici siyasi partileri ziyaret etmiştik.

Gölcükte sosyalist birlik partisini kurmamızda en çok Chp ilçe örgütü sevinmişti. Tkp döneminde illegal mücadelenin yanı sıra Chp içinde yer alıp siyaset yapıyorduk, buradaki amacımız Chp’yi sosyal demokrat bir çizgiye getirmekti ve Chp bunun farkında idi. Özellikle yerel seçimlerde seçimi kaybettikleri zaman “ ön seçimlerde desteklediğiniz aday seçilemeyince yeterli çaba sarfetmemeniz nedeni ile seçimi kazanamadık, Chp sizin partiniz değil gidin kendi partinizi kurun , bizi de rahat bırakın” diyerek günah keçisi olarak Tkplileri hedef gösteriyorlardı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums