YALLA KÜRDİSTAN” DİYENE! “İŞTE KÜRDİSTAN, İŞTE BURARAYIZ” DİYORUZ!

  • 4.02.2019 00:00

 “Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, yallah oraya git, Kürdistan'a. Sizin bu ülkede yeriniz yok”!

Kime deniyor?

6 milyon oy almış ve aileleriyle birlikte 15-20 milyon halkı temsil eden HDP üzerinden milyonlarca Kürt’e kapı gösteriliyor!

Kim gösteriyor?

“80 milyon insanın cumhurbaşkanıyım” diye yemin etmiş Erdoğan!

Ve daha 5-6 yıl önce şunları söyleyen Erdoğan;

– Tarih 16.11.2013’de, Erdoğan yanında Mesut Barzani, Şivan Perwer ile toplu açılış törenlerinde ilk kez “Kürdistan” dediği için CHP, MHP gibi muhalefetçe yoğun eleştirilen;
– Aynı Erdoğan, tarih 19.11.201’de AKP Meclis Grup toplantısında eleştirilere yanıt konuşmasında;
“Kürt kelimesini o (yani ilk Meclis) Meclis’te görecekler. Gürcü, Laz, Arap, Boşnak kelimelerini o zabıtlarını görecekler, Kürdistan kelimesini, o Meclis zabıtlarında görecekler. Anasır-ı İslam kavramını, o zabıtlarda görecekler” dedi ve devamında,
“Osmanlı’ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz’in Lazistan eyaleti olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin, bize devrettiği mirastır. Bunları görmemezlikten gelemezsiniz” diye konuşmuş ve devamında;
“Bize ne diyorlar, ‘şu kavramı kullan’; bölücü… Peki Mustafa Kemal de mi bölücü? ‘Kürdistan’ kelimesini kullanan, o zamanın bütün Meclis mebusları da mı bölücüydü? ‘Kürt damadımız var’ diyen merhum Alparslan Türkeş de mi bölücüydü?” diye soran Erdoğan bugün ise salt iktidarda kalma hırsı ve bunun için oy alma hesabıyla milyonlarca Kürdistan halkına kapı gösteriyor!

“YALLA KÜRDİSTAN” demek;

Milyonlarca Kürt/Kürdistanlıya ülkesinden kapı göstermek ile paralel yeni bir soykırım dahil tehlikeli politikalara kapı aralamaktadır!

Salta bir seçimi kazanmak uğruna haftalardır Erdoğan; Hatay, Erzincan, Rize ve derken en son Trabzon’da, Kürt/Kürdistan karşıtlığı üzerinden propaganda geliştirmektedir. Geliştirilen propaganda ile haklar arasında onarılması zor uçurumlar açtığı gibi Erdoğan Kürdistan karşıtlığı üzerinden propaganda geliştirdikçe oy kaybı da devam etmektedir çünkü halkların gerçek gündemi bugün Kürdistan kurulacağı korkusu değil domates-biber-patlıcan-soğan-patates… yani ekonomik krizin Pazar-çarşı-mutfağın yangın yerine çevrilmesidir.

CHP’nin seçim ya da iktidarı kazanması ile Kürdistan meselesinin bağının kurulması aldatıcıdır!

CHP’nin seçimi kazanması ile Kürdistan’ın kurulmasının hiç mi hiç alakası yok! Erdoğan Kürdistan karşıtlığı üzerinden geliştirdiği politikalarında; Terazinin bir kefesine Beka meselesini koyarken, diğer kefesine ise Kürdistan (HDP) ve CHPyi (Millet ittifakını) koyarak, eğer CHP Ankara-İstanbul-Mersin…..de kazanırsa Kürdistan kurulur korkusunu işliyor! Ancak Erdoğan bu korkuyu miting meydanlarında işledikçe, halklar, işçiler, aydınlar bu korkunun ülkenin bekası değil kendi iktidarının bekası olduğunu anlıyor ve AKP’nin kitle desteği azalıyor!

CHP’nin seçimi kazanması ile Kürdistan’ın kurulmasının ap ayrı şeyler olduığu apaçık ortadır. CHP’nin bırak yerel seçimi, genel seçimi kazanarak iktidar olması ile Kürdistan’ın kurulmasının çok farklı şeyler olduğunu Kürt ve Türkiye halkları biliyor. Bir şeyi daha halklar biliyor; ırkçı milliyetçiliğin ana toprağını temsil eden CHP’nin seçim kazanması ile Kürt/Kürdistan meselesinin bağının kurulması yanıltıcı olduğunu!

Sonuç olarak; Erdoğan, biz Kürtlere kendi ülkesinden “yalla Kürdistan”a diyerek Kürdistan’ın diğer parçasını işaret etse de yeni bir tehcir ve soykırım politikası eşliğinde kapı gösteriyor! Bizler de ülkemizin Kuzey parçasını işaret edip “İŞTE KÜRDİSTAN İŞTE BURADAYIZ” diyelim hep birlikte diyelim!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums