“KAPİTALİZMİN TARİHSEL FİZİKSEL SINIRLARI VE KÜRDİSTAN İŞÇİ SINIFI” ADLI KİTABIM GAZETELERİN REKLAM

  • 31.07.2018 00:00

 Bundan 21 yıl önce yani 1997 yılında ilk basımı o zaman faal olan yayınevimiz Gün yayıncılık tarafından yapılan, “Kapitalizmin Tarihsel Fiziksel Sınırları ve Kürdistan İşçi Sınıfı” (KTFS ve KİS) adlı kitabım Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Hürriyet vb. gazetelerin internet yayınındaki haber manşetleri tıklandığında ya da arama motoru googleden günlük gazeteler aradığında çıkan pencerede başka kitaplarla birlikte reklamı verilmektedir.

Bu açıdan öncelikle KitapSAHAF.net’e teşekkür ediyorum. KTFS ve KİS adlı kitabımın tam da küresel olarak başka yazarlar tarafında da kapitalizmin tarihsel olduğu kadar fiziksel sınırlarını konu alan kitapların ve bu yönlü konuyu sorgulayan makalelerin çıkmaya başladığı şu günlerde günlük gazetelerin reklam manşetlerine taşıması önemlidir tekrar teşekkürler KitapSAPAF.net için.

Kapitalizmin tarihsel sınırları tespiti Karl Marks ve Lenin başta olmak üzere Marksizm’de zaten vardı fakat fiziksel sınırları konu alan ilk kitap bana aitti ve bunu KTFS adlı kitapta ele almıştım. Sonrasında Slovaj Zizek ve başka yazarlarca da konu işlendi, işleniyor.

KTFS ve KİS sonrasında iki ayrı kitap haline getirilerek yine Gün Yayıncılık tarafından ikinci baskısı yapıldı. Başta iki kitabın bir arada basılmış olması ve kitap kapağında alt başlık olarak Kürdistan İşçi Sınıfı’nın olması, akademik çevrelerin KTFS kitabına ilgiyi azalttı çünkü 1997 yılında Kürdistan tabiri rejim tarafından hem korkulan (ki halen korkuluyor) hem ötekileştirilmişti. Bu nedenle KitapSAHAF.net’in bugün gazetelere verdiği reklamlarda kitabın (ki o zaman bir arada basılan iki kitabın yani “Kapitalizmin Tarihsel Fiziksel Sınırları ve Kürdistan İşçi Sınıfı”nın) reklamını vermesi önemlidir.

Okuyucuya çağrım;

“A – Sınıf Kavramı ve Emek,

B – Kapitalist Üretimin Teknik Yapısındaki Gelişmeler,

C – Teknoloji ve Sınıf,

D – Marksizm ve Gorz,

E – Kapitalizmin Tarihsel Fiziksel Sınırları,

F – Devrimci Değişimin Temel Dinamiği İşçi Sınıfı”…. ana bölümler altında konuyu ele alınan KTFS kitap bugün tam da okuma zamanıdır.  

Not; Kitap 13 Mart 1982 yılında faşist askeri rejim tarafından idam edilen üç komünist işçi;

Seyit Konuk,

İbrahim Ethem Çoşkun,

Necati Vardar yoldaşlarıma adanmıştır.

29.07.2018

canbegyekbun@hotmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums