Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Olağan II. Genel Kongresi sonuçlandı!

  • 18.11.2015 00:00

 15 Kasım 2015 Pazar günü Özgürlük ve Sosyalizm Partisi II. Olağan Kongresi başarıyla sonuçlandı.

Ey Raqip ve enternasyonal marşı ile açılan Kongre önemli karar ve yönelimler belirledi. Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu büyük ölçüde yenilenerek seçildi.

!7- 18 Ekim’de Malatya’da gerçekleştirilen ÖSP I. Genel Konferans’ının aldığı karar ve yönelimleri onayladı.

Kongremize, Kürdistan’ın dört parçasından partilerimizin yanı sıra, Türkiye sosyalist hareketinden parti ve örgütler ile bağımsız şahsiyetler katılarak bizleri onurlandırdılar, güç verdiler.

ÖSP II. Genel Kongresi ayrıca şu ana siyasal ve örgütsel yönelimleri belirledi;

I - Kongremiz, Amed, Suruç, Ankara ve Paris’te saldırılarında yaşamını yitirenleri, sürdürülen savaşta yaşamını yitiren tüm çocuklarımızı; maden ocakları başta olmak üzere iş cinayetlerinde yaşamını yitiren tüm işçileri, kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren acılı kadınları ve idamlarının yıldönümü nedeniyle Şeyh Said ve dava arkadaşlarını saygıyla andı.

II – Kongremiz, ölü bedenleri zırhlı araçlara bağlayıp sokaklarda sürükleyen ve ölü kadın bedenini çıplak olarak meydanlara bırakarak teşhir eden zihniyeti lanetledi!

III – Kongremiz, Şengal kentimizin IŞİD terörünün işgalinden kurtarılmasının halkımız için tarihi ve stratejik önemini vurguladı, Peşmerge başta olmak üzere Şengal’in özgürleşmesinde yer alan tüm Kürdistanlı savaşçıları kutladı.

IV – Kongremiz, Suriye üzerinde derinleşen Doğu ve Batılı küresel güç merkezlerinin hesaplaşmanın tehlikeli boyutlara tırmandığı yönünde uluslararası kamuoyunu uyarır. Halkımızı, halklarımızı savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırır

V- Kongremiz, Hükümetin Varto ilet başlattığı Cizre, Nusaybin, Sur, Lice, Silvan ile sürdürdüğü kentlerimizi tankla, TOMA’larla kuşatma siyasetini kınar. Türk devletini defalarca denediği ve sonuç alamadığı terör ve şiddet yolunu bir kez daha denediğini ve fakat bunun hiçbir meseleye çözüm getirmeyeceğinin altını çizer. Bu kör şiddet politikasını sonlandırmaya, operasyonları durdurarak meseleleri barışçıl demokratik siyaset zemininde çözmeye çağırır.

VI – Kongremiz, silahlı mücadelenin Kuzey Kürdistan’da sürece ilerletici katkı yapmayacağını belirtir ve PKK’yi kalıcı ateşsi ilan etmeye çağırır.

VII – Kongremiz, Kürdistan meselesinin çözümünü eşit koşullu federasyonda görür, acil önlem olarak Türk devletini sosyal ve kültürel soykırımı durduracak ilk ve temel adım olarak ana dilde eğitim hayata geçirmeye çağırır.

VIII – Kongremiz Türk Hükümetini, Alevi toplumunun meselelerinde de izlediği oyala-ertele siyasetini sonlandırarak, Alevi kurumlarının ortaklaşan talepleri doğrultusunda adım atmaya çağırır.

IX – Kongremiz, kadına dayatılmak istenen ortaçağ karanlığı siyasetini reddeder kadınlarımızı buna karşı mücadeleye çağırır.

Kongremiz hükümeti, LGBTİ’lierin kendi yönelimleri doğrultusunda yaşamlarının önündeki engelleri kaldırmaya çağırır, bunun için mücadele eder.

X– Kongremiz, temel yönelimlerden biri olarak ulusal ittifak için çalışmalarını sürdüreceğini; Ortadoğu’nun siyasal koşullarının sunduğu büyük fırsatları halkımızın lehine değerlendirebilmek için Ulusal Kongre’nin gerçekleştirilmesi için çaba harcayacağı, dört parçadan siyasal partilerimizi, ülke çıkarlarını partisel çıkarların önüne alarak soruna yaklaşmaya çağırır!

XI - Kongremiz, Güney Kürdistan’daki tüm siyasal partilerimizi, kendi iç sorunlarının çözümünde şiddetten uzak durmaya, devam eden başkanlık krizini, demokratik uzlaşma temelinde çözmeye çağırır.

XII – Kongremiz, Kuzey Kürdistan’da parti ve örgütlerimiz arasında ulusal demokratik iktidar amaçlı ulusal ittifakın kurulabilmesi için çaba harcayacak. Bu çerçevede Kürt meselesinin çözümü yolunda hükümetin Kürdistan ulusal demokratik güçlerinin ortak iradesini muhatap alması için mücadele edecektir.

XIII -  Kongremiz, Kuzey Kürdistan’da kapitalizmin hızlı geliştiği, sanayi, tarım ve mimari de kapitalizmin egemen olduğu işçilerin en temel ekonomik sosyal haklarından yoksun olarak çalışmaya zorlandığı koşullarda, işçi emekçilerin yaşamsal ekonomik sosyal talepleri uğruna mücadelelerini destekler, geliştirir.

XIV - Yaşanan göçmen faciasının bir insanlık dramı olduğunun, bunun temelinde Batı emperyalizminin 300 yıllık sömürgecilik uygulamasının bulunduğunun altını çizer, insanlığı Alan Kurdi şahsında açığa vuran dramı bir parça olsun hafifletmek için göçmen kitlesine kapılarını açmaya çağırır.

XV - ÖSP II. Genel Kongresi, dışımızdaki komünist kadro ve gruplara tek partide birlik çağrısını yeniledi. Tüm Kürdistanlı sosyalist damarı; Avni Gökoğlu, Dr. Şıvan, Urfan Alpaslan, Mazlum Doğan’ın ulusal özgürlük ve sosyalizm dava ve değerlerinin sentezini hedefleyen ÖSP’de birleşmeye çağırdı. Kongre sonrası bu yöndeki çabaları pratik ve politik olarak sürdürecektir. 16 – 11- 2015

Özgürlük ve Özgürlük Sosyalizm

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums