Kürdistan parçaları arasında Güvenlik duvarları, çözümsüzlüğü derinleştirir!

  • 26.07.2015 00:00

 Türk devletinin,  Kürdistan üzerinden algıladığı tehdit algısıyla yeni güvenlik konseptleri oluşturma arayışları Suruç katliamı sonrasında daha bir yoğunlaştı. Doğrusu ilginç bir gelişme ve bağlantı! Suruç katliamı ardından basına krokileri çizilen ve 4 milyara mal olacağı iddia edilen Güvenlik duvarının inşa edileceği basın ve tv ekranlarında tartışılmaya açılması tesadüf değildir.

Bu arada, Türk devletinin Kobanê ile Afrin sınırında yaptığı ve yapmaya devam ettiği askeri yığınağın amacı da az çok belli oldu: Türk devleti:

“Eğer Carablus, Ezaz kentleri Kürtlerin eline geçip Kobanê ile Afrin kara bağlantısını kurarlarsa” veya “Halep merkezli yeni bir göç dalgasıyla yüzleşirsem” ya da “sınırın ötesinde gelenlerin gerçekleştirdiği Suruç benzeri katliamları sürerse sınırın öte yakasında tampon alan oluşturacağım” diyor ve bunun hazırlığını hızla sürdürüyor. Özellikle Suruç katliamı ve Ceylanpınar’da polise yönelik eylem benzeri gelişmeleri iç ve dış kamuoyunu oluşturma aracı olarak kullanıyor, kullanacak da.

Fakat Türk devlet ve AKP hükümet yetkililerine şunu hatırlatmakta yarar vardır:

Bahane, gerekçe ne olursa olsun, Ülkemizin iki parçası arasına yeni güvenlik duvarları örme politikasının hiçbir şeye çözüm olmayacağını, çözüm adına çözümsüzlüğü derinleştireceğini tecrübelerle sabittir bilmeniz gerekir. Kürdistan’ın parçaları arasına örülecek olan hiçbir “Güvenlik duvarı” halkımızın parçalar arası dayanışmasını bugüne kadar engellemedi, bundan böyle de engelleyemeyecek.

Dolayıyla Türk devlet ve AKP hükümeti, yeni ve yapay güvenlik duvarları inşa edeceğine Kürt/Kürdistan meselesinin çözümü konusunda sorumlulukları gereği atması gereken adımları atmalıdır. Rojava’ya karşı izlediği düşmanca siyaseti geride bırakıp Rojava’daki halkımızın iradesini tanıyarak ilişkilenmelidir. Kuzey Kürdistan’da ise on yıllardır oyala-ertele asimilasyonu derinleştir politikasını terk ederek çözüm yönünde köklü kalıcı adımlar atmalıdır.  

Yeni “Güvenlik Duvarları” inşasına izin vermeyelim! Demokratım, yurtseverim, sosyalistim diyen herkesi ortak bir tutumla; Kürdistan parçaları arasında örülmek istenen yeni Güvenlik Duvarları”na hayır diyerek tutum almaya çağırıyoruz!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums