Kurultay bitti; hayalet liste kaldı

  • 24.09.2020 00:00

 İyi Parti hafta sonu 2. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirdi.

Pandemi koşullarında açık havada gerçekleştirilen kurultayda liderlik açısından sürpriz yok. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tek aday olarak girdiği seçimlerde delegelerin tümünün oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

Akşener’e genel başkan adayı çıkma ihtimali konuşulmadı bile… Ne de olsa İyi Parti de koptuğu MHP gibi bir “lider partisi”.

Kurultaydaki hava da bunun göstergesiydi. ANFA Altınpark’ta gerçekleştirilen kurultaya başlı başına Akşener, damgasını vurdu. Önce açılış konuşmasını yaptı, ardından genel başkanlık seçimleri gerçekleşti, seçim sonuçları açıklandıktan sonra Akşener çok kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Ve hemen ardından kurultay salonundan ayrıldı.

Akşener’in ayrılmasıyla birlikte kurultay salonu da olduğu gibi boşaldı.

Sadece rutin toplantıların interaktif koşullarda yapılabilmesine ilişkin tüzük değişikliklerinden başka bir işlem de yapılmadığı için salonun boşalması normaldi.

Ne de olsa asıl heyecanlı yarış,

Genel İdare Kurulu üyeliği için yarış da başlayacaktı.

Delegeler, kurultay salonunun etrafına dağıldıkça hesaplar yapılmaya, listeler dolaşmaya başladı. delegeler adına eşantiyon dağıtımları, ellerinde pankartlarla üyelerini destekleyen delegelerin sıra sıra gezinmeleri, yerlere dökülen broşürler… Hepsi rutin bir Kurultay görüntüsü.

Bu rutin kurultay görüntüsünü bozan tek şey ise kurultaylarda dağıtılan maymuncuk anahtar listelerinin yerine “Kesinlikle oy verilmeyecekler” listesinin dağıtılmasıydı!

186 partilinin aday olduğu, Akşener’in 100 kişilik anahtar liste dağıttığı, 50 kişilik seçimler için koca Kurultay salonunda, 10 kişinin isminin delegelerce silinmesi isteniyordu.

Hayalet listede yer alan ama GİK’e aday olmayan İsmail Koncuk, bu listeyi Twitter hesabından deşifre etti. Aynı durumda olan Ümit Özdağ’dan da tepki gecikmedi…

Ama bir de hem GİK adayı olup hem de hayalet listede ismi yer alanlar vardı.

Aylin Cesur, Aytun Çıray o isimlerden. Akşener’in de anahtar listesinde yer almalarına karşın delegeden bekledikleri desteği alamadılar.

Çıray’a göre bu durum, “merkez sağın tasfiyesi” anlamına geliyordu.

Aytun Çıray’ın, Aylin Cesur’un isminin talimatla silindiği, Hasan Subaşı’nın GİK’e giremezken; Erdal Sarızeybek’in ise delegeden en fazla oy alan isim olması “merkez sağın tasfiyesi” yerine de milliyetçi kadroların yerleşmesi anlamına geliyor.

Bu büyük değişim için de kulislerde herkes aynı ismi işaret ediyor:

Partinin teşkilat sorumlusu Koray Aydın’ı…

Aytun Çıray, olan biteni sosyal medya hesabından deşifre etmekle kalmadı. Konuyu Genel Başkan Meral Akşener’e taşıdı.

Akşener’in, Çıray’a söz konusu liste için “haberim yok” dediği ifade ediliyor.

Böyle bir lider partisi için Akşener’in söyledikleri kulağa hiç inandırıcı gelmiyor.

İyi Parti Genel Merkezi, 2. Kurultay sonrası milliyetçi kadrolarla yeni bir döneme hazırlanıyor.  

Amaç, AKP ile bütünleşerek, kendi tabanını küstüren MHP’nin yerine oynamak. MHP tabanı AKP ile bütünleşik politikalardan oldukça rahatsız. EYT yüzünden Erhan Usta’nın fındık yüzünden Cemal Enginyurt’un ihraç edildiği partide, kısa bir süre önce de Ülkü Ocakları başkanları tasfiye edilmişti. İyi Parti önce Erhan Usta’yı bünyesine aldı, MHP’den ayrılanlara kapısını açtı. Şimdi de MHP’nin tabanına oynuyor.

Bunun için de parti kadrolarında ciddi değişikliğe gidiyor.

Geçen kurultayda merkez sağa oynayıp, bu kurultayda merkez sağı tasfiye eden İyi Parti için durum pek tanıdık.

Ne de olsa sadece 2. Olağan Kurultay’ın, öğleden önceki bölümünde Kürtlere, Zazalara, Alevilere mesaj verip; öğleden sonra liberal – merkez sağ kadroları tasfiye eden bir acelecilik hakim partiye…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums