O vasiyetten bile haberleri yok!

  • 25.08.2018 00:00

 'nin Rusya ile yakınlaşmasından son derece rahatsız oldukları herkesin malumu.

Bunu da saklamıyorlar zaten.
Daha dün ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, S- 400 hava savunma sistemini Rusya'dan alacak olmamızı "endişe verici" bulduğunu dilegetirdi. Bununla da yetinmedi...
"Türkiye gibi bir NATO müttefikinin S-400 sistemini kullanması bizim politikamıza ters..." dedi.
Demek öyle! Demek, Türkiye'nin proje ortağı olduğu F-35 savaş uçaklarına ambargo koymak  müttefikliğine ters değil ama Rusya'dan hava savunma sistemi almak ters!
Demek, 15 Temmuz işgal girişiminde bulunmak veya Hrant Dink ve 250vatandaşımızın katili  elebaşına yardım / yataklık yapmak NATO müttefikliğine ters değil.
Demek, 'nın Suriye koluna onca TIR silah vermek veya Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristlere "kara ordumuz" demek ve Türkiye'yi ekonomik ablukaya almak NATO müttefikliğine ters değil...
Peki ABD'nin bu tavrına şaşıyor muyuz?
Hayır. Nihayetinde "demokrasi götürüyoruz" diyerek ülkeler işgal eden bir "devletten" söz ediyoruz.
Zaten neden şaşıralım ki, Johnson Mektubu'nda olduğu gibi dün de çok farklıdeğildiler.

***

Gelgelelim, hem kendini "Atatürkçü" addeden hem de Rusya ile yakınlaşmamızdan en az ABD kadar rahatsız olan eşhasa şaşırıyoruz.
Bunların bir kısmı FETÖ'cü tabii. Son günlerde "Atatürkçü" kamuflajı altında "hizmete" devam ediyorlar.
Bir kısmı da Atatürkçülüğü "Batıcılık" zannediyor. Yani, Mustafa Kemal'in, "Türkiye bir maymun değildir. Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye neAmerikanlaşacak, ne Batılılaşacaktır.
O, sadece özleşecektir" sözünden habersiz maymunluk yapıyorlar.
Bunlara, Gazi'nin 6 Mart 1922'de TBMM'de, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleri ile, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..." dediğini hatırlatsak ne fayda!
CHP'li muhalif "genç çeriler" de Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın Moskovaziyaretini "Komünistler Moskova'ya" alegorisiyle aşağılamaya çalışıyorlar.
Bir de "6. Filo'ya alkış tutanlar" diyerek akılları sıra "İslamcı" dövüyorlar.
Hiçbir şeyden haberleri yok!
Son günlerde PKK'ya yardım eden Suudi Arabistan'la birlikte "mezhepsavaşına" aşerenlerle "antiemperyalist Müslümanları" tefrik etmekten bile acizler.
Gerçi bu ayrımı yapmak, Bağdat Caddesi'nde tankları alkışlayanların veyaFetullah'la ağız birliği içinde "tiyatro" diyenlerin harcı değildir.
Hayır yani, 6. Filo'ya selam duranların devamı niteliğinde olan "Neo-Nurcu" taşeronların işgal girişimini, 'da "Allah-u Ekber" nidalarıyla durduran kimlerdi?

***

"Türk Einstein" tesmiye edilen merhum Oktay Sinanoğlu'na, "Kurtuluş savaşını niye yaptık" dedirtecek kadar vahim manzara (1947'de Ankara'nın her tarafını Amerikan askeri doldurmuştu) yaşanırken İsmet İnönü başta değil miydi?
CHP'li Nihat Erim'iniz değil miydi "Türkiye'yi küçük Amerika yapacağız" diyen.
Hem de... Mustafa Kemal, (Celal Bayar'dan Tevfik Rüştü Aras'a kadar birçok insanın şahitliğiyle) "Sovyet Rusya dostluğunu sakın terk etmeyin" şeklinde vasiyet ettiği halde.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums