" Allah " yazan pide herkesin tepkisi çekti

AK Partinin Serdivan teşkilatı için yaptırılan üzerinde Allah yazan pideyi görenler tepki gösterdi.

14.07.2015 - 19:21
2649

 AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi toplantısı ardından dün verilen iftar yemeğinde, 7 Haziran seçimlerinde aynı partiden milletvekili adayı olan Bilgehan Doğru'nun sosyal medya hesabında paylaştığı üzerinde Arapça 'Allah' yazan pide tepkilere neden oldu. İftar programını düzenleyen AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, pideyi ilçe gençlik kollarında görevli bir fırıncının yaptığını söyledi.

AK Parti'nin Serdivan İlçe Teşkilatı'nın 30'uncu Danışma Meclisi toplantısı ardından katılımcılara iftar yemeği verildi. Belediyeye ait düğün salonunda verilen iftar yemeğinde protokol masasında üzerinde Arapça 'Allah' yazılı pide dikkat çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Milletvekili Adayları Recep Hacıeyüpoğlu ve Bilgehan Doğru, AKP İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, AKP Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik yer aldı. 

İftar sofrasının ortasına konulan, üzerinde Arapça 'Allah' yazısı bulunan pidenin fotoğrafını, Ak Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde 7'inci sıradan milletvekili adayı olan Bilgehan Doğru sosyal medyadaki hesabında "Serdivan İlçe Teşkilatımızın 30. İlçe Danışma Meclisi ve iftar programına katıldım" diyerek paylaştı.

PARTİLİ BİR FIRINCI YAPTI

İftar programını düzenleyen AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ise gazetecilere pideyi ilçe gençlik kollarında görevli bir fırıncının yaptığını söyledi. 

Çelik, "Gelen davetliler pideyi masada gördü. Bir parça alındıktan sonra, diğer masalara gönderildi" dedi.
 

İL BAŞKANI KILIÇ'TAN 'YENİLMEDİ' AÇIKLAMASI 

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, bazı basın organlarında yer alan 'Üzerinde Allah yazılı pideyi yediler' haberlerine ilişkin açıklama yaptı. 

AK Parti  İl Başkanı Fevzi Kılıç, "Danışma meclisi toplantımızın ardından iftar yemeğimize ezan okunmasına 5 dakika kala geçtik. Sofraya oturduktan bir dakika sonra da pide geldi. Pidenin üzerindeki Arapça Allah yazısını fark etmemin ardından kaldırılmasını istedim. Pide de yenilmeden kaldırıldı" dedi. 

TOÇOĞLU, "YAZILANLAR DOĞRU DEĞİLDİR" 

Başkan Toçoğlu resmi twitter hesabından şu ifadelere yer verdi; "Serdivan İlçe Teşkilatımızın düzenlediği iftar programında masaya konulan pide meselesi belli odaklar tarafından profesyonelce çarpıtıldı. İftar yaptığımız masaya konulan bu pideyi genç bir arkadaşın yaptırdığı bilgisini aldık. Biz masaya oturduğumuzda pideyi hiçbir şekilde fark etmemiştik. İl başkanımızla yan yana oturduğumuz masada oldukça büyük bir pide vardı." 

"Sonradan pideyi incelediğimizde üzerinde Allah yazdığını gördük. Hemen akabinde görevli arkadaşları çağırarak pidenin masada durmasının uygun olmadığını ve kaldırmalarını rica ettik. Belli odaklar ise meseleyi derhal çarpıtarak, servis ettiler. Bu olay asla kabul edilemez. Ve gereken de yapılmıştır. Yazılanlar doğru değildir."

İLÇE BAŞKANI OSMAN ÇELİK O SÖZLERİNİ İNKAR ETTİ 

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik; "Bazı basın kuruluşlarında yer alan; pidenin bir kısmının yenildiği, geri kalanının ise diğer masalara dağıtıldığı ile ilgili şahsıma atfedilen açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. 
Danışma meclisinin ardından iftar alanına geçildiğini ve burada duruma derhal müdahale ettiklerini belirten Çelik, "İftar alanına geldiğimizde söz konusu pideyi masada gördük ve bunun uygun olmayacağını belirterek derhal masadan kaldırdık. Bu noktada söylemediğim bir sözün benim sözümmüş gibi kamuoyuna verilmesinin de basın ahlakıyla hiçbir şekilde bağdaşmadığını da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Medyabar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums