Su baskını mağduru vatandaşların isyanı...

Erenlerde üç gün önce sağanak yağış sonucu evlere, iş yerlerine ve bahçelerine dolan suları kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalışan vatandaşlar, belediyeye tepki gösteriyor.

Su baskını mağduru vatandaşların isyanı...
22.06.2015 - 16:09
2173

Sakarya Erenler'de üç gün önce sağanak yağış sonucu evlere, iş yerlerine ve bahçelerine dolan suları kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalışan vatandaşlar, belediyeye tepki gösteriyor.

 Sakarya ve ilçelerinde şiddetli yağış sonucu meydana gelen su baskınında Bekirpaşa, Pirahmetler, Kozluk, Çaybaşıyeniköy, Şükriye, Kemaliye ve Kayalar Memduhiye Mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su basmış. Tarım alanları su altında kalmıştı. 

Su baskınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve belediye ekipleri, ev, iş yeri ve bahçelerdeki suları tahliye etmek için çalışma başlatmıştı. Ancak üç gün geçmesine rağmen bazı mahallelerde iş yeri ve bahçelerdeki sular tahliye edilmeyi bekliyor. Vatandaşlar kendi çabalarıyla suları tahliye etmeye çalışıyor. 

Pirahmetler Mahallesinde evinin bahçesi suyla dolan Erol Çalık, defalarca aramalarına rağmen SASKİ'den yardım alamadığını söyledi. Suyu kendi imkanıyla çekmeye çalıştığını kaydeden Çalık; "Atık su bedelini hak etmedikleri halde bizden alıyorlar. Her yağmur yağdığında burası böyle. İki, üç gündür bu suyu tahliye etmeye çalışıyoruz. SASKİ'nin gelip çekmediği suyu kendi imkanlarımızla çekmeye çalışıyoruz.Ama her faturada haksız yere atık su bedelini almayı biliyorlar. Defalarca arasan da gelip çekmiyorlar." dedi.

Kozluk Mahallesinde kereste atölyesi su içinde kalan Abdullah Bulan, üç gündür iki vidanjörün iş yerindeki suyu tahliye etmeye çalıştığını ifade ederek; "Yeterli geliyor mu? Gelmiyor. Denizden kepçeyle su alıyorsunuz. Böyle şey olur mu? Buna bir çare düşünelim. Yazık günah bu insanlara. Gelin şu kanalları açın. Açın da bu insanlar bir rahatlasın. Adam gibi altyapı olmadan bu sorun çözülmez. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz. Ama onlar yapmıyor. İki vidanjör seli kurutmaya çalışıyor." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums