DAİŞ, dünyanın düzeniyle oynuyor

  • 23.11.2015 00:00

 DAİŞ icat oldu, dünyanın düzeni bozuldu. DAİŞ’e gelinceye kadar El-Kaid dahil hiçbir terör örgütü, Batı’nın Doğuyla, Müslüman’ın Müslüman’la olan ilişkisini bu kadar derin bir biçimde sarsmadı ve etkilemedi.

İnsanlığın bütün tarihi boyunca ürettiği moral/manevi değerlerin tümü, bu değerlerin demokrasi ve özgürlüklerle buluştuğu AB ülkeleri dahil, dünyanın her yerinde yok olmayla karşı karşıya.

Dünyanın bu örgütle mücadelesi, hala akıllı bir strateji üstüne oturtulabilmiş değil. DAİŞ, hala ulusal çıkarlar ve Esat’ı iktidarda tutmanın bir aracı olarak görülüyor ve devletler DAİŞ’e karşı  tavrını,  Suriye’deki pozisyonlarına göre belirlemeye devam ediyorlar.

DAİŞ’le karasal bir savaşı, göze almayan, hava saldırılarıyla DAİŞ’i durdurabileceğini düşünen Obama fena halde yanılıyor. Obama’nın yanılması, dünyanın da yanılması demek. Obama’nın yanılması, Dünyanın da yanılabileceğini, ve daha işin başlangıcında DAİŞ’e karşı mücadeleye doğru bir teşhis konulamazsa, yarın bu felaketin daha da büyüyeceğini herkese hatırlatmalıdır.

Obama, G20 Zirvesinde yaptığı konuşmada,  bu örgüte devletleşmiş bir yapı muamelesi yapılarak, ona karşı karada savaşacak asker göndermenin doğru olmadığını  söyledi. Obama, DAİŞ’i hala sıradan bir terör örgütü olarak görüyor, ve Kürtler’in bu örgüte karşı karada yürüttükleri savaşla yetinelim diyor.

Oysa Obama, sığınmacı olarak ülkesine almak istediği 10 bin Suriyeli için bugün sadece cumhuriyetçileri değil, kendi partisinin demokratlarını bile ikna etmek zorunda.

Sosyalist Holland’ın hükümeti, Fransa için şimdilik üç ay sürecek olan sıkıyönetim öngörüyor.

DAİŞ’in Suriye ve Irak’ta nasıl bir gelecek öngördüğü ise, bütün dehşetiyle ortada, gizli saklı bir şey yok..

11 Eylül, dünyanın düzenini sarsamadı, Taliban ve El-Kaide’nin savaşı, küresel sonuçları bakımından, Paris saldırısının yarattığı sonuçların oldukça gerisindedir. Amerika’nın Irak’ı işgali dünyayı bölmeye yetmedi. Ama her geçen gün, dünyanın, Müslümanlar ve Hıristiyanlar olarak, medeni Batı ve Geri doğu olarak ikiye bölündüğüne tanık olmaktayız.

DAİŞ küresel bir bela. Ama bu belanın nasıl da Batı’da icat edildiğini ve Doğu’ya binlerce militan olarak adeta ihraç edildiğini görüyoruz.

Batı medyasında ‘DAİŞ Camiası’ hakkında çıkan bilgiler, dört başı mamur bir senaryoyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. DAİŞ militanları eğitimliler, iyi okullarda okumuşlar, örgütün saflarında yer alan canlı kadın bombaların pornografik öğelerle süslü hikayeleri, Holywood artistlerinin hayat hikayelerini aratmayan, zengin ve ilginç ayrıntılarla dolu. 

DAİŞ’in Batılı merkezlerde imal edildikten sonra, önce Ortadoğu’nun sonra da dünyanın bulanık sularının ortasına atılmış bir örgüt olduğuna artık hiç şüphe yok.

Taliban’la Afganistan için masaya oturmak mümkündü, nitekim oturuldu da, ama DAİŞ’le masaya oturamazsınız, çünkü DAİŞ’e Irak ve Suriye’nin bir parçasını verseniz bile, DAİŞ’i normalleştiremezsiniz.

DAİŞ’in istedi, dünyanın düzenine sahip olmaktır. DAİŞ’i üretenlerin rızasına rağmen, dünyanın düzenine sahip olmak..

DAİŞ bütün dünyanın kalbine gelip oturmuş bir yeni yüzyıl heyulası..

AB, DAİŞ terörü nedeniyle kendi değerlerinden uzaklaşmaya hazırlanıyor. Avrupalılar mümkün olsa, ülkelerinin yüksek duvarlarla çevrilmesini isteyecek hale geldiler. Eğer DAİŞ tehlikesi bertaraf edilemezse, Müslümanların önce Avrupa’yı sonra da kendi topraklarını ve ülkelerini-Suriye’de Irak’ta- kitlesel göçlerle terk etmesi uzak bir ihtimal değil.

DAİŞ’İ daha fazla tanımaya ama doğru tanımaya ihtiyaç var, DAİŞ,  El-Kaide gibi sıradan bir terör örgütü gibi görülemez.

DAİŞ’in Müslüman aleminde, ta Moğol istilasından ve Haçlı seferlerinden başlayarak, bugüne kadar akacak  bir mecra arayan ‘Doğu halklarının isyanını’ temsil ettiğini, bu yüzyılların direniş ruhunu arkasına aldığını görmeden, ne Doğu’da ne Batı’da DAİŞ’e karşı sonuç alacı bir mücadele verilebilir.

DAİŞ, sadece Esat’ın ‘ideal düşmanı’ bir terör örgütü olmanın ötesinde, hedefinde ‘dünya düzeni ‘ olan bir örgüttür. Bu gerçeğin farkına varılmazsa, yarın çok geç olabilir, bir adım sonrası 3. Dünya savaşıdır ki, alametler peş peşe belirmeye başladı bile..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums