Suudi prens ve din devleti

  • 12.07.2016 00:00

 Kadınların saçının ucu görünse ahlak polisinin tepelerine bindiği Suudi Arabistan'ın prensi anadan üryan on mankenle binmiş bir yata Bodrum kıyılarında gününü gün ediyor.

Prens bize dinle devletin nikah kıydığı her durumda ortaya çıkan çocuğun büyük bir sahtekarlık olduğunu anlatıyor.

Zannetmeyin ki, bayram tatilini bodrumda âlem yaparak geçiren bu prens bir istisna…

Wikileaks belgeleri ortalığa saçıldığında Amerikalı diplomatların Suudi Arabistan'da tanık oldukları “gece âlemlerini” nasıl şaşkınlıkla Washington'a bildirdiklerini görmüştük.

Cidde'de alkolün su gibi aktığı, hayat kadınlarının “sunulduğu” partileri Amerika'daki üstlerine anlatıyorlardı bu diplomatlar…

Ahlak polisinin kıyısına bile gelemediği bu villalarda Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesi bambaşka bir hayat sürüyorlardı.

O Suudi Arabistan ki, dinin en katı normlarını kendi hukuk sisteminin bir parçası haline getirmişti.

Ama bütün o kurallar, damarlarında kraliyetin asil kanını taşımayanlar içindi…

Bireyle Allah arasına devletler girdiğinde ortaya çıkan ürün her zaman riya oluyor.

Hem yöneticiler için, hem de yönetilenler için bu durum böyle…

Yönetilenler de, kurallara uyuyormuş numarası yapmak zorunda kalıyorlar.

Yıllar önce, Tahran'dan İstanbul'a uçarken gördüğüm o manzarayı dün gibi hatırlıyorum.

Uçağa binerken tamamı başörtülüydü İranlı kadınların.

Uçağın ön sıralarında oturuyordum; dönüp arkama baktığımda, Türk Hava Yolları uçağında bir tek bile başörtülü kadın yoktu.

Din devletinin dayatmasını kabul etmiş gibi yapan bu kadınlar, kendilerini özgür hissettikleri ilk anda maskelerini çıkarıp bir kenara koymuşlardı.

Tabii yönetilenlerin mecburen benimsedikleri ikiyüzlülük, yönetenlerin topluma dini dayatırken, kendilerinin bambaşka bir hayat sürdükleri riya çukuruyla mukayese edildiğinde çok masum kalıyor.

Bizim İslamcılar Batı'nın ahlakını beğenmezler ya, bir tane Batılı yönetici on tane kadınla bir gemide âlem yapsın bakalım, bulunduğu makamda kalabiliyor mu, insan içine çıkabiliyor mu?

Yöneticiler, Yaratıcı adına konuşmaya başladıklarında, bilin ki, orada, onların kurallara tabi olmadığı bir dünya kuruluyor.

Din, devlet eliyle empoze edilmeye başlayınca ikiyüzlülük bir norm haline geliyor.

Şeriat isteyen bizim Siyasal İslamcılara duyurulur.  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums