GÜL PARTİ KURACAKMIŞ

  • 5.02.2016 00:00

 Arınç’ın AKP ve Erdoğan’a ucundan kıyısından bir iki eleştiri yöneltmesinin ardından yine oldu. 


Aynı laflar, aynı dedikodular yine dolaşmaya başladı. 

* * * 

AKP’li küskünler, muhalifler, artık adına ne derseniz işte, yeni bir parti kuracaklarmış, başına da Abdullah Gül geçecekmiş... 

Ama henüz erkenmiş, yaa... 

Olabilir miş miş, ama olmayabilirmiş miş... 

* * * 

Gül her zaman olduğu gibi şartların olgunlaşmasını bekliyormuş... 

Gül şartların olgunlaşmasını beklerken ülkede olgunlaşmayan hiçbir şey kalmadı. 

* * * 

Mesela Kürt sorunu öyle bir olgunlaştı ki, kentler yerle bir oldu, onulmaz yaralar açıldı, mezalim arşa çıktı. Ülke iç savaşın kenarında duruyor. 

* * * 

Şartlar öyle bir olgunlaştı ki, artık toplum kutuplaşmaktan birbirinin boğazını sıkacak bir hale geldi, en son yapılan bir anket Türkiye’de insanların yüzde 76’sının farklı siyasi görüşten birisiyle aynı apartmanda oturmaya bile tahammül edemediğini gösteriyor. 

* * * 

Hak ve özgürlükler konusunda öyle bir olgunlaşma oluştu ki, mafya babaları kimin asılıp kesileceğine karar veriyor, üniversite hocaları yüzer yüzer soruşturmaya uğruyor; ifade hürriyeti konusunda dünyanın en dibine doğru serbest düşüş halindeyiz. 

* * * 

Mülkiyet hakkı mı dersiniz; adalet, eşitlik mi dersiniz; kuvvetler ayrılığı mı dersiniz, bütün şartlar artık olgunluğundan dalında duramayan meyve kıvamında; ha gayret devlet diye bir şey kalmayacak ortada... 

* * * 

Ne diyordu sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün kaymakamlara, yasaları kuralları bir kenara koymalıymışlar; yani hukuk devleti konusunda da zirve yapmış durumdayız... 

* * * 

Sayın Gül iyi İngilizce bilir, dünyayı iyi takip eder, dış dünyadaki itibarımız konusunda da şartların nasıl olgunlaştığının farkında olmaması mümkün değildir. Geçtik Avrupa Birliği’ne üye olmayı, bu Türkiye artık demokrasi konusunda iflah olmaz deyip, NATO’dan çıkarmayı öneren kaç tane yazı ve konuşmanın dolaşımda olduğunun herhalde farkındadırlar. 

* * * 

Ezcümle, Türkiye’de bütün şartlar fevkalade olgunlaşmıştır. 

* * * 

O kadar olgunlaşmıştır ki, bir parti kurup açıkça muhalefet etme cesareti olmayanlar bile, sırf isimleri böyle anılıyor diye, kendilerini mesela Silivri gibi oldukça sessiz sakin bir semtimizde anılarını yazarken bulabilirler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums