Roboski Türkiye’dir

  • 23.09.2015 00:00

 Çoğu çocuk 34 kişi Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklardan atılan bombalarla parçalanınca öğrendik ki Uludere adında bir yer varmış.


Daha adından başlamak üzere, burası bize Türkiye Kürtler’inin hikâyesini anlatmaya başlamıştı ama pek üzerinde durmadık.

Halkının Roboski dediği bir yere neden bizim devlet Uludere diye tabela asmış sorgulamadık.

* * *

Bu bombalamadan sonra ülke sathında ortaya çıkan manzarayı umumiye, benzeri bir olayın Ege’nin bir köyünde olması ile zihnimizde mukayese etmedik.

* * *

Devletlûların bir taraftan bu katliamın kaza olduğundan bahseden sözleriyle, Roboskililer’in maruz bırakıldıkları muamele arasındaki uçuruma değinmedik.

Yahu eğer kaza olduysa, insanları neden ölülerini yerden kazımak zorunda bıraktınız; neden cenazelerini devlet araçlarıyla taşımadınız diye sormadık...

Roboski halkından, bu denli korkunç bir katliam nedeniyle neden özür dilenmediğini sorduğumuzda ise hiçbir yanıt alamadık.

* * *

Devletin sonraki tavırları, hiç de öyle kazara insanları öldürmüş ve bundan dolayı derin üzüntü duyan birilerinin tavrına benzemiyordu...

Eğer bir kaza olduysa, siz bu insanların sevdiklerinin canlarını kazara aldıysanız eğer, neden hâlâ katırlarını öldürmeye devam ediyorsunuz diye sormadık.

* * *

Hep önümüze konulanlarla yetindik doğrusu... Bize ima yoluyla ya da açıkça, o gün bir teröristin kaçağa gidenlerin arasında Türkiye’ye gireceği söylendi...

Bizim koca koca gazetelerimizin, televizyonlarımızın hiçbirisi çıkıp da yani siz şimdi o 34 kişinin, bir teröristi öldürmek için gözden çıkarıldığını mı söylüyorsunuz diye soramadı...

* * *

Eğer sivillerin ölümleri göze alınmadıysa, neden bir zahmet Uludere’deki karakola telefon edilip, bugün kaçağa çıkan var mı diye sorulmamıştı?

Neden havadan bakınca yükleri PKK’nınkinden çok farklı görünen bu kafilenin durumu, tekrar tekrar bombardımanın gözden geçirilmesine yol açmamıştı?

* * *

Neden bu soruşturmanın üzerine hemencecik “gizli” damgası vurulmuştu?

İki gündür Cumhuriyet Gazetesi yayın yapıyor ve Genelkurmay’ın MİT’in verdiği istihbarat üzerine bu bombalamayı yaptığını yazıyor.

Yanlış istihbarat vermek ne zamandan beri “kaçınılmaz bir kaza” olarak kabul ediliyor?

Zannetmeyin ki Roboski’nin hikâyesi yalnızca korkunç bir katliamın hikâyesidir. Ayrımcılığın, zulmün, hesap vermemenin hikâyesidir o aynı zamanda; Türkiye’nin hikâyesidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums