Yunanistan nasıl Türkiye’de suç işleyebiliyor?

  • 15.08.2015 00:00

 Yunan sahil güvenlik botu gelmiş, Türkiye karasularının içine girmiş, ağzına kadar insan dolu bir botu mızrak sokup batırıyor.


Çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden bu insanları denizin ortasında ölüme terk ediyorlar.
Bu korkunç acımasızlık ve insanlıktan çıkma hali karşısında söyleyecek bir söz bulamıyorum.

                                              * * *

Karaburun açıklarında mültecilerin imdadına Türkiyeli balıkçılar yetişiyor.

Hepsini o küçük balıkçı teknesine almak mümkün değil, bir balıkçının“Sadece çocukları alıyoruz” diye bağırdığını duyuyorum videoda...

Sonra Türk sahil güvenlik botu geliyor ve insanları toplayıp götürüyor; bilmiyorum farkındalar mı, Yunanlı görevlilerin işlemek üzere olduğu toplu bir cinayet Türk yetkililer tarafından engelleniyor.

                                              * * *

Fakat benim kafamda deli sorular dolaşıyor bu videoyu izleyince...

Yunan sahil güvenlik botu hangi cüretle Türkiye karasularına girip böyle bir suçu işleyebiliyor?

Türkiye kendi karasularında işlenen bu suç karşısında neden devlet düzeyinde tepki vermiyor? Yoksa verdi de ben mi duymadım? Verecek mi böyle bir tepkiyi?

                                              * * *

Mülteci-Der eski Başkanı dostum Av. Taner Kılıç’ı aradım, bu konuya ilişkin değerlendirmesini sormak için.

O, bu bot batırma işinin ilk defa yapılmadığını, çok daha korkunç vakıalara tanık olduğunu anlatıyor. Mesela Yunan sahil güvenlik botunun mültecileri plastik kelepçelerle ellerini bağladıktan sonra denize döktüğü bir olayı anlatıyor.

Taner de, Türkiye’nin kendi karasularında işlenen bu suçlar karşısındaki pasif tutumunu anlayamadığını ve bugüne kadar bu konuya ilişkin hiçbir açıklama duymadığını söylüyor.

                                              * * *

Yabancı bir ülkenin yetkililerinin Türkiye karasularına girip insanları denize dökmesi karşısında takınılan sessiz tutumun herhangi bir izahı var mı gerçekten?

Türkiye hem uluslararası hukuku hem de kendi ceza yasalarını ihlal eden bu tür insanlık dışı uygulamaları yüksek sesle protesto ederse, kendisinin işlediği hak ihlallerinin de daha fazla mercek altına gireceğinden mi korkuyor? Neden bu tür insanlık dışı uygulama ve suçlara göz yumuyor?

Gazze’deki, Mısır’daki mağdurlar için gözyaşı döken Cumhurbaşkanı, Başbakan, kendi ülkelerinin sınırları içinde bir yabancı ülkenin gerçekleştirdiği katliam girişimi karşısında neden sessiz kalıyor?

Var mı bütün bunların bir izahı? Bir yetkili bize çıkıp, bu sessizliğin sebebini açıklayabilir mi acaba?

Not: Bana bir hafta müsaade. Müteakip hafta görüşmek üzere.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • serdar baran
    serdar baran
    8.11.2012 14:59

    Sayın yazarın bu çağda ve bu teknolojiye ve iletişim çağına rağmen 20. yüzyılın 1925 versyonunda kalmasına doğrusu böylesi özgür ve demokrat bir sitede yazmasını yakıştıramadım. Neden mi? Birincisi PKK "Zerdüş" demiş. Cehalete bak. PKK içinde Zerdüş olsa bile 1 bilemedin 2 kişyiyi geçmez. Örgütün içinde yüzde 75 bütün benliği ile şafii (cehiller için açıklıyorum şii değil) mezhebine mensup, bir çoğu beş vakit namazını kılan sunni müslümdır. "Bölge insanını ayırın" sözüne de gülünür.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums