Charlie Hebdo, Cumhuriyet ve ifade hürriyeti

  • 15.01.2015 00:00

 Müslümanlar günlerce Charlie Hebdo’nun karşısında sessizce oturabilirlerdi.


Ellerindeki pankartlarla, attıkları sloganlarla duygularını, düşüncelerini ifade edebilirlerdi.

Yani, barışçıl bir şekilde Hz. Peygamberin karikatürünün çizilmesinden dolayı duydukları rahatsızlığı ifade edebilirlerdi.

Ben bu durumda o Müslümanlar’la empati kurardım ve onların bu barışçıl gösterisini sonuna kadar savunurdum.

                                                             * * *

Eğer böyle olsaydı, “benim kutsalıma” hakaret ediliyor diyen Müslümanlar’la, “İfade hürriyeti sınır tanımaz” diyenler arasında bir tartışma başlayabilirdi. O tartışma tarafları yumuşatabilir, dini değerlere hakaretin, “nefret söylemi” oluşturabileceği örneklerin kısıtlanması üzerinde anlaşılabilirdi.
 
                                                              * * *

Ama öyle olmadı. Silahlarını kuşanan iki barbar, Paris’in ortasında, “Hepiniz bizim değerlerimize göre yaşayacak ya da öleceksiniz” dediler.

Bu saatten sonra bütün empatimiz, şefkatimiz çizdikleri karikatürler nedeniyle öldürülen 12 meslektaşımız içindir.

                                                               * * *

Cumhuriyet Gazetesi de Paris’te öldürülen meslektaşlarımız anısına sayfalarına Charlie Hebdo dergisinin son sayısından birkaç sayfa koymuş bulunuyor.

Bu nedenle çarşamba günü sabahın erken saatlerinde dağıtım arabaları polis tarafından ablukaya alındı, denetlendi, detayları daha sonra öğreneceğiz.

Cumhuriyet’e yönelik bu baskı asla kabul edilemez.

                                                                * * *

Aynı şekilde Charlie Hebdo’nun kapağını köşelerine taşıyan iki meslektaşımız, Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya sosyal medyada bir linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldılar.

Today’s Zaman yazarı İhsan Yılmaz’ın bu meslektaşlarımıza yönelik dayanışma mesajı da bu defa Akit Gazetesi tarafından internet sitesinde manşete taşındı ve Yılmaz açıkça hedef gösterildi.

Karan, Çetinkaya ve Yılmaz’a yönelik hakaret mesajları yayınlayanları, onları hedef gösterenleri şiddetle kınıyorum.
 
                                                               * * *

Onları hedef alanlar, Paris’te karikatüristleri hunharca katledenlerle aynı zihniyeti paylaşıyorlar. Onlara hakaret eden, tehdit eden ve hedef gösterenler, tıpkı Paris saldırganları gibi, bizim de, barışçıl bir şekilde yürütebileceğimiz ifade hürriyetiyle kutsala saygının nasıl dengelenebileceğine ilişkin tartışmayı daha başlamadan bitirmek istiyorlar. Onları hedef alanlar, medeniyetler arasına asla aşılamayacak uçurumlar koymak istiyorlar.

Başta medya çalışanları olmak üzere, herkesi bu meslektaşlarımızla dayanışmaya davet ediyorum...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums