Hangisi Müslüman?

  • 12.01.2015 00:00

 Charlie Hebdo’nun önündeki caddede yerde yaralı yatarken kafasından vurulan polis memuru Ahmet’in ağabeyi Malek Merabet medyanın önüne çıktı ve şunları söyledi: “Benim kardeşim Müslüman’dı ve iki sahte Müslüman terörist tarafından öldürüldü. İslam barış ve sevgi dinidir.  Kardeşim Ahmet Merabet ismiyle gurur duyuyordu, polis olmaktan gurur duyuyordu, Cumhuriyet’in değerlerini, özgürlüğü, eşitliği, kardeşliği savunmaktan gurur duyuyordu.”


Charlie Hebdo’yu basıp karikatüristleri öldürülenler Ahmet’ten daha mı çok Müslüman’dılar? 

                                                                   * * *

Bu baskından sonra Yahudiler’in alışveriş yaptığı marketi basan militanlar mı, yoksa rehineleri marketin buz hanesine saklayıp hayatlarını kurtaran Malili Lassana Bathily mi daha çok Müslüman’dı?

                                                                   * * *

Humeyni’nin “Şeytan Ayetleri” kitabı için yayınladığı fetvadan sonra dünyanın dört bir tarafında insanları öldürenler mi, yoksa bu fetvanın İslam’da yerinin olmadığını söylediği için öldürülenBelçikalı imam Abdullah Ahdal mı daha çok Müslüman’dı? 

                                                                    * * *

Afganistan’da, Pakistan’da okula gidiyorlar diye kız çocuklarını öldüren Taliban mı, yoksa kız çocuklarının okuması gerektiğini savunduğu için, ölümün kenarından dönen, Nobel Barış Ödülü konuşmasını besmeleyle açan 16 yaşındaki Malala Yousafzai mi daha çok Müslüman’dı?

                                                                    * * *

Aynı dinden zulüm, baskı, zorbalık çıkaranlar mı, yoksa bu dinden insanlara sevgi, merhamet, empati türetenler mi daha çok Müslüman? Kim Allah’a daha yakın? Kimin daha dindar olduğunun ölçüsü ne?

                                                                    * * *

Birileri ısrarla, din adına zulmedenlerin, din adına baskı rejimleri kuranların, din adına insanlara yaşama biçimi dayatanların, din adına dünyada hâkimiyet hayalleri kuranların, dinden iyilik, merhamet, sevgi çıkaranlardan daha çok Müslüman olduğunu söylüyorlar...

Karikatüristleri katledenlerin, Ahmet’ten, Lassana’dan, Abdullah’tan, Malala’dan daha dindar olduğunu iddia ediyorlar...

Sadece bunları yapmıyor, aynı zamanda kimin dindar olduğunu söyleme tekelini de ellerinde tutmak istiyorlar...

Sahi kim daha dindar, kim hakiki Müslüman?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums