Neden Müslümanlar Nobel alamıyor?

  • 5.12.2014 00:00

 Erdoğan, Nobel Ödülleri’nin objektif bir şekilde verilmediğini söylemiş. Herhalde bu sözleriyle, bu ödülü alanların çok az bir kısmının Müslüman ülkelerden çıkmış olmasını kastediyor.


Ben de, Nobel Ödülü alanların çok azının Müslüman ülkelerden çıkmasının muhtemel nedenlerinin şunlar olduğunu düşünüyorum…

                                                                  * * *

Bu ülkelerde, en geniş ifade hürriyeti, ülkeyi yönetenlerinken, yönetilenlerin payına çok az ifade hürriyeti düşüyor. İfade hürriyetinin olmadığı yerde de ne icat ne de mucit oluyor.

                                                                  * * *

Bu ülkelerde, ülkelerin liderleri “nesil yetiştirme” işine kafayı takmış oluyorlar. Nesil yetiştirmek birinci amaç olunca, “yaratıcılığı” geliştirmek falan hikaye haline geliyor.

                                                                  * * *

Bu ülkelerde insanlar bulundukları yerlere liyakatle, çalışarak, büyük başarılar göstererek değil;iktidara yakın durarak geliyorlar. Böyle olunca da kendini yetiştirmek insanlara vakit kaybı gibi görünüyor.

                                                                 * * *

Bu ülkelerin liderleri çok fazla okumadıkları gibi “kitap taşıyan merkepler” diyerek okuyan insanları da aşağılıyorlar. Bu ülkelerin insanları da okuma konusunda liderlerini taklit ediyor.

                                                                 * * *

Bu ülkelerin liderleri, “Müslümanlar şurayı da keşfetti” diye böbürlenirken, Ortaçağ’da bütün dünyaya bilim ve felsefe ihraç eden Müslümanlar’ın, bugün neden bu kadar geri kaldığını sorgulamıyorlar, sorgulattırmıyorlar. 

                                                                 * * *

Bu ülkelerin liderleri, bugüne kadar Nobel Ödülü almış az sayıdaki Müslüman ülke insanlarının büyük çoğunluğunun kendi ülkelerinde tabulara karşı çıkan insanlar olduklarını ve Nobel aldıktan sonra bile ülkelerinde aşağılanmaya devam ettiklerini ıskalıyorlar. Mesela, 2014 Nobel Barış Ödülü’nü alan Malala Yousafzai’nin ödül aldıktan sonra Taliban tarafından tehdit edilmeye devam edilmesi üzerine bir kelam eylemiyorlar.

                                                                 * * *

Bu ülkelerin liderleri, Nobel komitesi dahil olmak üzere, daima başkalarını suçluyor ve “acaba biz bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyiz” diye asla sorgulamıyorlar ve öz eleştiriyi bir zaaf olarak görüp, topluma da bir zaaf olarak sunuyorlar.

                                                                 * * *

Bu ülkelerin liderleri ve onların destekçileri, şu anda okumakta olduğunuz türden yazıları, üzerine zerre düşünmeden hemencecik yaftalıyor ve öfkeyle bir kenara koyuyorlar. 

                                                                 * * *

Kısacası bu ülkelerde, insanların Nobel Ödülü alacak türden büyük bir başarı göstermesini engelleyecek bilumum sebep ve şartlar fazlasıyla hazır bulunuyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums