Seçim sandıkları takla atmasın

  • 10.02.2014 00:00

 Anketlerin kolay takla attığı yerde, sandıklara da takla attırmak isteyecek işgüzarlar çıkabilir diye endişeleniyor insan.

İktidar, dünyanın her yerinde ya erkeklerin veya erkekleşen kadınların elinde bulunuyor. 
Erkekler ve erkekleşen kadınlar, kendi duygularının ya farkında olmadıkları veya bunları dile getirme konusunda çok ketum oldukları için, iktidar olmanın ve iktidardan düşmenin yarattığı ruh hallerini birinci elden dinleyemiyoruz. 

*** 

Elinde şişlerle oturup kanguru motifli bebek kazağı dikerken poz veren Avustralya’nın ilk kadın başbakanı Julia Gillard önemli bir istisnadır bu konuda. 

İktidardan düştükten hemen sonra, İngiliz the Observer gazetesine duygularını o kadar samimi ve açık bir şekilde ifade etmişti ki, bence sırf bu açık yürekliliğiyle tarihe geçmiştir Julia Gillard. 

*** 

“İktidarı kaybettiğinizde yumruk yemiş gibi oluyorsunuz” diyor Gillard. İktidarı kaybetmenin fiziksel ve duygusal olarak, dalga dalga insanı vurduğunu anlatıyor. Birinin teselli etmek için söylediği sözlerin bile çok keskin bir acıyı beraberinde getirebildiğini söylüyor. Gillard’ın ağzından çıkan her kelimeden, derin bir yas duygusu içinde olduğunu anlıyorsunuz. 

*** 

Gillard’ın kullandığı iktidar, Türkiye’de bizim başbakanın kullandığı iktidarla mukayese edildiğinde bir orta okul öğrencisinin sınıf mümessili olarak kullandığı iktidar kadar kalır. 
Ne Gillard, ne de başka bir batılı başbakan Türkiye’de kullanılan iktidarı rüyalarında görseler inanamazlar. 

*** 

Bir konuşma yapıyorsunuz köşe yazarları işlerini kaybediyor. 
İki kelam ediyorsunuz vergi memurları iş adamlarının üzerine çörekleniyor. 
Bir telefon ediyorsunuz televizyon kanalları muhalefet liderlerinin konuşmasını vermekten vazgeçiyor. 
Kimin ihaleleri alacağına tek başınıza karar veriyorsunuz; siz istiyorsunuz diye, ihale alan iş adamları 100’er 100’er milyon dolarları gazete ve televizyon satın alın diye bir havuza aktarıyor. 
Ağzınızdan çıkan sözler hemen Meclise iniyor, eller kalkıyor, sözleriniz kanun oluyor. 
Savcılar, hakimler, polisler, sizin ağzınızdan çıkan bir kaç kelimeyle defalarca tayin olmuş bir şekilde buluyorlar kendilerini. 

*** 

Göğüs ölçüleri gazetelerde geyik konusu yapılan, gittiği toplantılarda suratına sandwiç fırlatılan, erkek arkadaşınız “gay mi” diye sorulabilen, bir başbakan olan Gillard, eğer iktidardan indiğinde kendini yumruk yemiş gibi hissediyorsa, Türkiye’de bütün bu yetkileri kullanan birisi iktidarı kaybedince herhalde kamyon çarpmışa döner. 

*** 

Geçenlerde internete düşen ses kayıtlarından, bizim başbakanın yetkilerinin bunlarla da sınırlı olmadığını öğrendik. 
Sırf başbakanın istediği gibi olsun diye, siyasi anketin sonuçlarına takla attırılıyordu. 
Anketlerin bu kadar kolay takla attığı bir yerde, sandıklara da takla attırmak isteyecek işgüzarlar çıkabilir diye endişe ediyor insan... 
Önümüzdeki seçimlerin hiç kimsenin aklında en küçük bir soru işareti kalmayacak şekilde icra edilmesi büyük önem taşıyor...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums