Sazan vatandaş

  • 24.01.2014 00:00

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyeleri üç yeni sazan türü keşfediyorlar. Kim bilir nasıl bir aşk ve vecd içinde toplanıp, yeni keşfettikleri bu balıklara isim verdiler. Keşfe dikkat çekecekler, üniversiteye adını veren Başbakanımızın daha da gözüne girip, sevgi ve muhabbetine nail olacaklar ya... Sazanın birine ‘Recepi’ diyorlar. Ama işte keşfin verdiği adrenalin yüzünden sadece Başbakan’ın ismini vermekle yetinememişler. Diğer sazana da ‘Eminea’ adını veriyorlar.

***

Ve fakat Allah’tan, bütün işleri akarsular ve balıklarla ilgilenmekten ibaret olmayan dostları varmış. Daha balık isimlerini duyar duymaz şimşekler çakmış olmalı o dostlarının kafasında.

“Ne yaptınız siz kardeşim. Koskoca Başbakan’a nasıl olup da sazan dersiniz. Her oltaya gelen, her yeme atlayan bu balığın adının, her söze inanan saf insanlara verildiğinin farkında değil misiniz? Bu kadar mı dünyadan kopuksunuz?” demiş olmalı bir tanesi...

***

Dehşetli bir paniğe kapılan bilim insanları, kamuoyuna açıklama yapmaları gerektiği sonucuna ulaşmış olmalılar. Tekrar benzeri hatalar yapmamak için, bu defa açıklama yapacakları kamuoyunun özellikleri üzerinde bilimsel bir çalışma yapmaya başlarlar. Ne yer ne içer bu insanlar, neye inanır, neye inanmazlar? Ülkede yaşanan son gelişmeleri alt alta yazmaya başlar bizim bilim insanları:

“Halk Bankası’nın müdürünün evinde ayakkabı kutuları içinde milyon dolarlar çıktı. Bu paranın imam hatip kurmak için olduğu söylendi...”

“Yolsuzluk soruşturmasından sonra binlerce polis görevden alındı; soruşturmalara girişen bütün savcıların görev yerleri değiştirildi; savcılar tehdit edildiklerini söyledi. Başbakan ‘Yargıya baskı yapılmıyor’ dedi...”

“Boşanma davalarında bile yayın yasağı konulmazken, yolsuzluk soruşturmasında yayın yasağı kondu. ‘Adalet yerini bulacak’ dendi...”

“İhbarlar üzerine TIR’lar durduruldu. TIR’ları aramak isteyen jandarmayla MİT görevlileri silahlı çatışmanın eşiğinden döndü. TIR’ların insani yardım taşıdığı söylendi...”

***

Şimdi bütün bunlara inanan bir millet neden bizim açıklamalarımıza inanmasın ki der, bilim insanları. Şu açıklamaları yaparlar:

“Araştırmayı yürüten bilim insanlarından birinin Emine olan annesinin isminden esinlenerek sazanın birine Emineae ismini verdik.”

“Arazi çalışmalarına beraber gittiğimiz arkadaşımızın isminden esinlenip sazanın diğerine Recepi dedik.”

***

Sazana taktıkları isimden korkunca, bu defa vatandaşa isim takıyor bizim bilim insanları, ‘vatandaş sazan’ diyorlar...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums