Eyy Kürtler, bugün gülün artık!

  • 26.09.2017 00:00

 Nihayet Kürtler için büyük gün geldi. 25 Eylül Kürtlerin tarihi için sanırım unutulmaz bir gün olacak ve eğer bağımsız devletleri olursa bayram günü ilan edilecek. Biliyorum ki Barzani'ye önemli eleştirileri olsa bile Kürt kamuoyunun çok büyük bir merakla, özlemle beklediği referandum nihayet yapıldı. Nihayet, çünkü bu referandum ciddi tehditler altında yapıldı, ancak bunlara cevabı referandum sonuçları veriyor. Barzani büyük baskılar karşısında "ya kölelik, ya bağımsızlık" dedikten sonra Goran ve Komele'nin de evet oyu vereceğini açıklamasıyla kesinleşmeyen sonuçlara göre önemli, yüksek bir oranla Kürdistan halkı bağımsızlık ilanına evet diyor.

Kürtler nedense bugün herkesin derdi, herkes onların ne kadar yanlış iş yaptığını konuşuyor ama biraz irdelendiğinde bunu Kürtler açısından değil kendi açılarından söylediklerini anlıyorsunuz. Kürtlerin uğradığı katliamları hatırlayıp içi titreyenler için Barzani'nin şu sözü çok manidardır. Barzani "Kürtler kimyasal silahlarla katliamlara uğrarken gündem olmamıştı. Oy haklarını kullanırken niye bu kadar gündem oluyor?" diye soruyor, bu soru sessiz kalanların asıl cevabını ortaya koyuyor.

Sonunda referandum gününe geldik. Heyecandan sabaha dek uyumayan, geceden sandık başında bekleyen Kürt kardeşlerim cok sevinçliydi,  sevincleri sevincimizdir. Ben de heyecanlıydım,  çünkü bu referandum  hakları çok gasp edilmiş bir halkın onur mücadelesine dönüşmüştü.

Kürdistan' da referandum sonuclandı, buna  herkes saygı duymalı, milli irade tecelli etti, milli irade bu sefer de  Kürdistan'da tecelli etti. "Milli irade" Kürdistan'da olunca birileri için çok rahatsız edici olabilir ama kavramlar yere, zamana göre değişmez.

Referandum gecesi K 24'te Erbil sokaklarini izliyorum. Büyük sevinc, büyük coşku var, sanırım kesin sonuclarla daha da artacak. Hayırli olsun, mübarek olsun kardeşlerime. Mazlum Kürt halkı tarih boyunca cok ağladı, bugün bol bol gülsünler inşaallah.

İsrail üzerinden eleştiri getirmeye çalışanlara özeleştiri yapmalarını hatırlatıyorum. Kürtlerin suyun dibine gömülmeye çalışılan haklarına  İsrail sahip çıkmışsa bunun nifak olduğunu düşünmek yerine kendi adlarına  hayıflanmaları gerekir. Reel siyaseti okuyan, Kürtlerin Ortadoğu'da yükselen güç olduğunu görür ve siyasetini onun üzerinden kurgular. İsrail'in yaptığı budur. İslam ülkeleri Kürtlerin hakkına sahip çıkmayı İsrail'e bırakmanın utancını yaşayacağına şimdi Kürtlerin hakkını reddetmek için İsrail'i bahane gösteriyor. Bu utanç verici bir durumdur.

Kürtler çok acılar çekti ve demokratlar onların haklarını destekledi, eger devlet kurar ve azınlıklara haksızlık ederlerse yine ilk eleştiren bizler oluruz. Ama  Kerkük üzerinden bir kışkırtmayla önyargıyla hareket edilirse büyük haksızlık yapılmış olur.

 

@gergerliogluof

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums