Adalet ararken sinir ucuna değerek tökezlemek

  • 1.02.2017 00:00

 Adalet ararken teorik laflar etmek kolay,  ama ya iş pratige gelince? İşte orada çuvallıyoruz. Bir anda teoride uzlastığımız düşüncelere aykırı işler yapabiliyoruz. 

CHP önemli bir kurultay topladı. Kurultayın içeriğini tartışmayacağım. Ama 4 gün boyunca süren kurultay başarılı olsun veya olmasın, konuşmalar dogru veya yanlış olsun, hic önemli değildi, bir içki tartışması hepsini bastırdı. Toplantı düzenlemek hele ki böylesi iddialı ve önemli konuda farklı kesimlerin katıldığı bir önemli organizasyonuna soyunmak kolay iş değildir. Ancak sonunda tartışılan bu oluyorsa en başta emek verenlerin sonra hepimizin şapkayı önümüze koyarak iyi bir tahlil yapması gerekir.

Adalet konusunu gündeme getirdiğimizde bu toplumun sinir uçlarına dokunan birileri başarılı oluyorsa gerçekten çok dikkatli olmalıyız. Hallledilmemiş bir mesele oldugu için ihtilaflı bir konu, sinir uçlarını duyarlı hale getirecek bir mesele bütün yorgunlukları hiç edebilmektedir. Bu,  farklı kesimden de olsa adalet üzere birlikteliği önemseyen tüm demokrat kesimleri rahatsız etmeli, meselenin kökenine inmeli, somut çareler üretmelidirler.

CHP' nin kurultay boyunca içki yasağı, şehitlikte içki içme meselesi geçiştirilecek, CHP'ye tahsis edilecek konu degildir. CHP bu yasakla iyi etmiştir veya etmemiştir demiyorum, mesele bu degildir. Mesele derinde olan hassas konuların tartışılmasının ortaya çıkaracağı gerilim, sinir uclarına dokunma konusudur. Zira bu ülkede dini degerler veya başka etnik konular bir sinir ucudur. Farklı kesimler bu konuda hemen yanlış anlama peşindedir veya kolayca alınganlık gösterebilmektedir.

O halde ne yapmalı? Sinir ucu diye bu konulara zinhar girmemeli mi? Yoksa en ufak ihtilafta köprüleri atmalı mı?

Önerim gerçekçi ve cesur olmaktır, tahammüllü ve sabırlı olmaya çalışmaktır. Sinir uçları bizi yenmeden bizim farklı kesimlerin sinir uçlarına karsı gereken hassasiyeti gösterme kabiliyetini gelistirebilmemizdir. Sinir uçlarımızın olduğu ve ister iradi ister gayri iradi bunlara dokunulduğunda ne yapacagımızı açıkca konusabilmemizdir. Sinir ucu gerilimini cesurca ve uzun süreli bir sabırla tartışabilmemizdir. Sorunları erteleme, görmezden gelme, sadece özel bir kuruma tahsis etme tercihi, kolaycılıktır. Bilmeliyiz ki eğer bunu yapmazsak CHP kurultayının başına gelen herkesin başına gelir. Bu ülkede sinir uçlarının bir çuval inciri mahvetmemesi için basit gibi görsek de en ufak meselemizi bile açıkça konuşmalıyız.

Bu toprakların sorunlarının çözüm yoluna girmesi için aceleci, ümitsiz, sabırsız olmaya hakkımız yok. Uzun bir yola çıktığımızın farkında olarak sürekli bir oto kontrol ve gözlemle eksikliklerimizi giderebiliriz. Kimse masum degil, kimse tek haklı degildir. Bakış açılarımız bizler için cok değerlidir ama başkası için de kendi bakış açısının çok önemli oldugunu unutmamamız gerekir.

Herkese iyi bayramlar diliyorum. Bilelim ki gerçek bayramlar gerçeklerle yüzleşmemizle sağlanacaktır.

 

@gergerliogluof

www.omerfarukgergerlioglu.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums